Foto: Delmi Alvarez

MAJKA NADA I MALENA TEA U BIJEGU OD METAKA: Evo što skriva fotografija španjolskog ratnog reportera

Autor: S.V.

Ove dvije sjajne fotografije u ratnom Vukovaru krajem kolovoza, početkom rujna 1991. uslikao je španjolski ratni reporter Delmi Alvarez.

Foto: Delmi Alvarez

Pozadinu i priču koju skrivaju ove fotografije nastale u ratnom Vukovaru, otkrila je Ani Galović, spisateljica i autorica knjige o vukovarskoj djeci nastradaloj u ratu “Mama, ne vidim nebo”.

Nada i Tea

“Fotografije su nastale na izlazu iz Lušca, prije crnog puta kada su pripadnici vinkovačkog saniteta, liječnici dovezli lijekove u vukovarsku bolnicu, a na povratku s gospođom Nadom Maksimović i kćerkom Teom iskakali nekoliko puta u zaklon jer je na njih konstantno otvarana vatra”, podijelila je Galović na Herojima Vukovara i dodala:

“Fotografije su objavljene u nekoliko dnevnih španjolskih novina koje su izvještavale o bitci za Vukovar 91. kao i autorskim knjigama.”

Foto: Delmi Alvarez

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.