fbpx
Foto: Screenshot

LAGAO JE DA SU GA USTAŠE NAPALE NOŽEM! Rezove mu napravila medicinska sestra. Prozvali ga ‘benkovački samokoljač’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Miroslav Mlinar, poznati “samokoljač iz Benkovca”, koji je za potrebe srpske politike iskorišten za srpsku pobunu na tlu Hrvatske, na današnji je dan 1992. godine optužen u Zadru da je sudjelovao u masakru nad civilima u selu Škabrnja.

Iako je Mlinar godinama potpuno pao u zaborav, riječ je o osobi koja je već 1990. godine punila novinske stupce i to kada su ga, navodno, “kao predsjednika benkovačkog mjesnog odbora Srpske demokratske stranke, Hrvati napali nožem”.

Lažnim napadom do rata

Navedeni događaj odigrao se 19. svibnja 1990. godine i zapravo je bio pokretač velikosrpske propagande jer je Jovan Rašković zbog napada na Mlinara prekinuo sve odnose s Hrvatskim saborom i time pojačao sumnju Srba u hrvatske institucije i hrvatski narod.


No, već tada je bilo jasno kako je napad nožem bio je inscenirani pokušaj podizanja napetosti jer Mlinarove rane liječnici u Zadru okarakterizirali su kao lakše tjelesne ozljede, odnosno – ogrebotine. Srbijanski mediji svakodnevno su iznosili dramatične vijesti vezane za njegovo ranjavanje prouzrokovano “ustaškim napadom”. Osim ovoga, nezadovoljni su hrvatski Srbi, uz očitu pomoć službenog Beograda, potaknuli niz sličnih incidenata, koji su konačno doveli do otvorenoga ratnog sukoba.

Ratni zločinac Miroslav Mlinar na 7:38 minuti videa:

Rezove mu napravila medicinska sestra

Naknadno je otkriveno kako je medicinska sestra Ljubica Zečević, supruga prvog predsjednika Skupštine općine Benkovac, po dogovoru i planu Mlinaru uz lokalnu anesteziju napravila male rezove koji mu ne bi ugrozili život, ali koji bi djelovali kao ozljede od napada nožem.

Mlinar se naknadno “dokazao” i kao srpski vojnik kada su pod njegovim zapovjedništvom pripadnici TO Benkovac u Škabrnji počinili ratni zločin, zbog čega je u odsustvu osuđen na dvadeset godina zatvora.

Hvali se fotkama iz Hrvatske

Danas živi u Beogradu i dalje se u javnosti kroz medijska pojavljivanja predstavlja kao “srpski junak”. Često se oglašava i putem Facebooka, a prije nekoliko godina pohvalio se fotografijom s ljetovanja z Hrvatskoj. Na fotografijj je najprije označio lokaciju “Karin Gornji”, ali nakon desetak dana Mlinar mijenja lokaciju na kojoj je snimljena ta fotografija u “Ada Ciganlija” (u Beogradu.)
 

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.