screenshot/HRT

Krstičević spustio Vučiću: ‘Tko se usudi učiniti nešto loše protiv Hrvatske, čeka ga Oluja’

Autor: Dnevno/Dr. K.

Ministar obrane Damir Krstičević u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” čestitao je svim pripadnicama i pripadnicima HV-a 28. godišnjicu Hrvatske vojske. Kazao je da se danas obilježava i 10. godišnjica članstva Hrvatske u NATO-u, a osvrnuo se i na situaciju na Kosovu.

Ministar Krstičević prisjetio se prvog postrojavanja vojske na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. 

“Hrvatska vojska je stvorena u Domovinskom ratu, a nije naslijeđena kao neke druge vojske iz drugih država. Kruna Domovinskog rata su akcije Bljesak i Oluja”, rekao je za HRT.

Istaknuo je da je Hrvatska vojska uvijek bila moćna, respektabilna, poštovana. Dodao je da naš narod voli Hrvatsku vojsku. 

“Ova Vlada RH učinila je sve za vojsku – od povećanja proračuna, do boljeg standarda naših vojnika, dočasnika i časnika. Mislim da smo zajedno obnovili Hrvatsku vojsku, vratili smo joj sjaj iz Domovinskog rata, vratili smo dostojanstvo hrvatskim vojnicima i mislim da smo jamac mira i sigurnosti u Republici Hrvatskoj te da smo spremni odgovoriti na sve sigurnosne izazove”, rekao je ministar obrane. 

Osvrćući se na napetosti na sjeveru Kosova, ministar Krstičević kazao je kako je jasno da živimo u nestabilnom okruženju. Zato je naša zadaća razvoj i modernizacija Hrvatske vojske. 

“Vidim da neki spominju ‘Oluju’. Svakome će se dogoditi ‘Oluja’ tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske. Prema tome, snažni smo, jaki i spremni odgovoriti na sve izazove”, naglasio je. 

Podsjetimo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak da će Vojska Srbije zaštititi srpski narod na Kosovu ukoliko bude ugrožen te je nazvao “licemjernim“ poruke predstavnika NATO-a da je započeta akacija kosovske policije borba protiv korupcije i kriminala.

On je ponovio da Srbija “neće dopustiti novu Oluju“.

Krstičević je napomenuo da je fokus ove Vlade bio u dizanju “obrambenog proračuna” jer je on proteklih sedam godina bio u padu. 

“Vratili smo ljudima materijalna prava koja su im bila oduzeta. Dali smo im određene naknade – dodatak na stražu, dežurstvo…”, objasnio je Krstičević i objasnio što je postignuto u polju potpisivanja ugovora s vojnicima, njihovoj prehrani, sportskoj spremnosti. 

Vojna vježba u Slunju zaokružuje obilježavanje 28. godišnjice Hrvatske vojske. Formirana je multinacionalna bojna od 12 država, a Hrvat će biti zapovjednik. Bit će to ogroman i veliki događaj, dodao je. 

Govorio je i povratku Hrvatske vojske u Vukovar, Ploče, Sinj i Varaždin, povećanom interesu za pohađanje vojnih škola, omjeru djevojaka i mladića u HV-u, tranziciji HV-a, nabavci novih bojnih zrakoplova, vojnoj industriji, rezultatima izbora za hrvatske zastupnike u Europski parlament.

Autor:Dnevno/Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.