Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Krstičević čestitao svim vojnicima Dan Hrvatske vojske

Autor: Hina

 Ministar obrane Damir Krstičević čestitao je u subotu uoči ceremonije Velike smjene straže na Markovom trgu svim pripadnicima Hrvatske vojske njihov dan naglasivši da je ponosan što se nastavlja tradicija Hrvatske vojske i da je uvjeren u njezinu svijetlu budućnost.

U povodu 27. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske u središtu Zagreba održan je prigodni program, a na  Markovom trgu ceremonija Velike smjene straže i prigodni akrobatski program Počasno zaštitne bojne pred predsjednicom Republike i Vrhovnom zapovjednicom Kolindom Grabar Kitarović, visokim aktivnim i umirovljenim časnicima Oružanih snaga te građanima i turistima.

“Ponosni smo što nastavljamo tradiciju pobjedničke Hrvatske vojske i sustavno radimo na jačanju Hrvatske vojske”, kazao je Krstičević. Dodao je da se osjeća pobjednički, kako je uvjeren u svijetlu budućnost HV-a i kako je Hrvatska vojska pobjednik i na raspolaganju svom narodu.

Ministar Krstičević je istaknuo da je Hrvatska vojska u posljednjih 20-ak godina puno napredovala i da se kontinuirano moderenizira, podiže standard vojnika. Podsjetio je pritom na povećanje vojnog proračuna i nabavu višenamjenskih borbenih zrakoplova.

Zahvalio je svim pripadnicima Hrvatske vojske na obavljenim zadaćama, čestitao im Dan Hrvatske vojske, a građane je pozvao da u nedjelju dođu na ŠRC Jarun gdje će uz taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme  HV održati prigodni program.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov kazao je kako zahvaljujući povećanju proračuna i velikoj potpori razvoju i modernizaciji Hrvatska vojska uspijeva postupno uvoditi nove i održavati postojeće sposobnosti.  Izdvojio je tako nabavu Panzer haubica, Kiowa Warrior helikoptera te integraciju sustava bespilotnih letjelica i komunikacijsko-informacijskih sustava. “Na pravom smo putu i možemo biti zadovoljni stanjem koje imamo”, naglasio je.

Na novinarski upit očekuje li na sastanku Vijeća nacionalne sigurnosti koji je planiran u ponedjeljak izvješća tajnih službi oko afere Hotmail, ministar Krstičević je kazao da je to tijelo  najviše tijelo i  da će na sastanku biti sve teme od interesa za nacionalnu sigurnost i nacionalne interese Republike Hrvatske.




Nakon svečane smjene straže na Trgu svetog Marka Počasno zaštitno bojna sličan program za okupljene građane i turiste izvela je i na Trgu bana Jelačića, kao i Orkestar Oružanih snaga.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.