Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

‘KRILA OLUJE’ NAD VUKOVAROM! PROTUTNJALI I MIGOVI: ‘Sve je jako lijepo organizirano’

Autor: Snježana Vučković

Svečano obilježavanje 30. godišnjice Bitke za Vukovar, u tome je gradu započelo još prije podne, a grad-heroj obišli su i predstavnici državnog vrha na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Svečano obilježavanje počelo je budnicom ulicama Vukovara od Vodotornja do dvorca Eltz, zatim je tu taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi OSRH i MUP-a – uz šetnicu kod ušća Vuke u Dunav, potom prezentacija rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, brod HV-a Šokadija na Dunavu, izlaganje proizvoda braniteljskih zadruga, mimohod ratnih zastava, prikaz sposobnosti specijalne policije MUP-a i specijalnih snaga OSRH, Počasno-zaštitne bojne, te zabavni program.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Bez gužve u Vukovaru

“Uistinu lijep i svečan dan za Vukovar… Poslužilo nas je i lijepo vrijeme, pa su tako moji brojni sugrađani prošetali gradom kako bi i oni bili dio svečanosti”, kazao nam je vukovarski branitelj Damir Maduna. 

No, dodao je, u gradu nema gužve jer ni Vukovaraca općenito nema puno.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

 

Središnja svečanost obilježavanja održava se u dvorištu dvorca Eltz. Na središnjoj svečanosti podignuta je zastava RH na Vodotornju uz izvođenje himne i minutu tišine, prelet MiG-a 21 te prigodna obraćanja i program Akrobatske grupe “Krila Oluje”.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.