‘KOŠTALA ME LJUBAV PREMA HOS-U’: Trajno sam, poput mnogih Hrvata, izbačena kao komentator na portalima. Sve sam prijavila DORH-u!

Autor: S.Vučković

Hajka na autore domoljubnih komentara, avatara i nickova mogla bi dobiti svoj epilog. Sada će i DORH imati posla...

Naša čitateljica već dugo vremena “bije bitke” s administratorima portala “24 sata” i “T-portala”. Sve je počelo kada je promijenila avatar u grb HOS-a:

“Podsjećam, grb je legalan i zakonit. Ipak, administrator “24 sata” tražio je da ga uklonim… Morala bi se tim neznalicama u medijima dati “nacrtana” uputstva, kad već ne žele sami čitati, te ih tako osloboditi ove sramote koja je rezultat, ne samo neznanja, već i mnogo većih razloga, apsolutno neopravdanih. Ujedno, kao građanin Republike Hrvatske i intelektualac, od USKOK-a očekujem da pokrene određeni postupak za uvrede, omalovažavanje i prijetnje tehničkog osoblja ovog medija”, u nevjerici nam je dojavljivala domoljubna čitateljica koja je u čast pripadnicima HOS-a, promijenila avatar u njihov grb.

Domoljubnu čitateljicu ova je posveta popraćena legalnim grbom HOS-a – koštala. Nevjerojatnom brzinom od administratora je dobila upozorenje da odmah promijeni avatar s grbom HOS-a jer će u suprotnom biti “maknuta”. I, maknuta je. Trajno. A pod kojim izgovorom? Evo kakvo je objašnjenje dobila od “24 sata”:

“Smatramo kako vaš način komentiranja i općenito djelovanje ne pridonose napretku naše zajednice niti joj pružaju neku dodatnu vrijednost.”

S obzirom na nesuvislo objašnjenje i činjenicu da se dotični portal “kiti” avatarima s likom Šešelja i sličnim koje nitko ne dira, čitateljica i komentatorica je odlučila stvar prijaviti predsjedniku HND-a, Zdenku Duki, ali i DORH-u:

“Sve se odnosi na “nestanak” demokracije, i dovođenje Republike Hrvatske u stanje beznađa: “Hrvatska bez glasa”! Opet bezakonje na djelu, ali i ideološki pritisak neviđenih razmjera. Sa samo dva portala (24SATA i T-portala) uklonjeno je dosta nas Hrvata koji već i više godina tamo komentiramo. A da znate, sve vrsni intelektualci, judi i danas poduzetnici, priznati intelektualci u tvrtkama, čak i trojica poznatih zapovjednika brigada, dvojica generala. Zapravo, jedno vrijedno društvo u svakom pogledu”, navodi nam čitateljica i prilaže dopis koji je poslan Zdenku Duki:

“Jasno, od Vas ne očekujem nikakovo specijalno postupanje, sigurna sam da je to i nemoguće, no želim da imate uvid i u događaje koji nikako nisu bezazleni, čak štoviše, upućuju na vrlo kontrolirano ograničavanje komunikacije u državi koja se još zove Hrvatska i gdje se uskoro to, bojim se, neće moći govoriti, a moglo bi postati i opasno, točnije, moglo bi biti razlogom za interveniranje Policijskih službi (PNUSKOK) ili možda direktno još uvijek novog državnog odvjetnika, g-dina Cvitana. Zapravo, treba jasno i glasno reći ovo što po mnogim medijima ali i portalima pišu čitatelji, komentatori (dok ih se ne zapriječi jednim klikom miša, tj ne zbriše) nažalost: HRVATSKA JE OSTALA BEZ GLASA! Jako lako se na ovim “portalovskim” medijima može “pročitati” ideološko opredjeljenje i izričaj komentatora koji u većini slučajeva bezočno lažu, vrijeđaju Republiku Hrvatsku, sve Hrvate kao i sve poštene građane RH”, dio je dopisa HND-u. Ipak, Zdenko Duka se nije javio do danas, niti se na bilo koji način očitovao o ovom problemu. Čitateljica je stoga cijeli problem prijavila i DORH-u napomenuvši kako je riječ o organiziranom kriminalu u medijima čiji je cilj uklanjanje obilježja RH, kao i onih iz Domovinskog rata.




 

 




Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.