archive.government.ru

KOSOR ‘UDARILA’ NA PEĐU: Prigovorila Mišiću za mirovinu pa gadno isprovocirala Slavičeka!

Autor: Snježana Vučković

Gostovanje Predraga Mišića – Peđe u emisiji Nedjeljom u 2, izazvalo je pravu lavinu reakcija ogorčenih branitelja koji će Aleksandru Stankoviću teško oprostiti tvrdnju da je Domovinski rat zapravo bio – građanski.

Bez reakcije nije ostala ni Jadranka Kosor koja se osvrnula na Peđinu izjavu kako bi „on radije radio, nego primao mirovinu”:

„Gospodin, gost kod Stankovića s braniteljskom mirovinom od oko 7,5 tisuća kuna se žali zbog mirovine. Radije bi radio. Kao da ga je itko spriječio da se zaposli i da ne živi od mirovine. Ali da im je oteto 10% od mirovine prije par godina. Da, da.”, ustvrdila je Kosor na Twitteru.

Odgovor Jadranki Kosor stigao je u vrlo kratkom roku, i to od hrvatskog branitelja Maria Maksa – Slavičeka:

“Gospođo “drugarice” Vlaisavljević-Kosor…
Dvolični ste… Peđa nije mogao raditi baš kao niti mnogi od nas koji smo željeli ostati i biti korisni u sustavu OSRH, MUP-a ili drugdje u državi jer ste nas Vi i vaši iz sustava odstranili na razne načine od umirovljenja, degradiranja pa kasnije i procesuiranja. Mnogi su časni vojnici, dočasnici i časnici odstranjeni iz obrambeno-sigurnosnog sustava kako bi Vaši mezimci, dupeljupci i konvertiti imali mjesta. Odstranjeni kako Vama i sličnima ne bi bili zaprekom u nanošenju štete Hrvatskoj. Nadalje, gđo Vlaisavljević Kosor… Nisu se mnogi mogli vratiti i raditi u firmama u kojima su radili prije rata jer su te firme opljačkane, uništene i rasprodane pod vladanjem Vas i Vaših drugova iz Komiteta. I na kraju, nisu mogli dobiti posla jer su državne tvrtke preuzeli ljudi koji su braniteljima koji su došli natrag na svoj posao ili ga došli tražiti još sredinom 90-tih govorili “Idite tamo gdje ste do sada bili…” I na kraju, nisu mogli raditi u državnim tvrtkama poput INA-e jer ste Vi osobno ravnajući Ministrasvom branitelja i Fondom branitelja sa svojim suradnicima i sljedbenicima Dečakom, Đakićem i drugima prodali braniteljeske udjele strancima”.

Osim ovog “sasipanja” Jadranki Kosor u lice, Slaviček se obračunao i sa Aleksandrom Stankovićem:

“Gospodine “druže”, Aco Stankoviću…
Rat koji nam je nametnut, bio je Domovinski obrambeni rat a ne “građanski”, koliko god Vi to htjeli takvim prikazati. On je kao takav bio otpor velikosrpskoj hegemoniji. Vi se i mnogi poput Vas jugofila i croatofoba držite teze “tko nas bre zavadi” a zaboravljate kolone tenkova koje su iz Srbije jurišale na Vukovar. Osim toga ta “utakmica” se igrala u hrvatskom dvorištu a ne u srbijanskom. Zanima me kakav je onda bio rat u Sloveniji, u BiH i na Kosovu ako je u RH po Vama bio “građanski”. Napadači su svugdje bili isti – četnici, JNA i Srbija… Samo se u Srbiji odakle i dolazi ta teza koristi naziv “građanski rat”.

 

Autor:Snježana Vučković
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.