Goran Jakus/PIXSELL

Knjigu o Oluji, koju je uredio Puhovski, Haag nije prihvatio kao dokaz

Autor:

Pero Kovačević uputio je demantij kojega prenosimo u cijelosti.

Pravni ekspert Pero Kovačević putem našega portala uputio je demanti, kojega prenosimo u cijelosti a kojim se među ostalim referira na knjigu Žarka Puhovskog o Oluji. 

Poštovani,

U skladu sa odredbama članaka  13. i 30 Zakona o javnom priopćavanju tražim da objavite demanti – ispravak ispravak  na tvrdnje udruga civilnog društva, novinara i medija- koji već duže vrijeme spominju knjiga “Vojna operacija Oluja i poslije”, koje je objavio Hrvatski helsinški odbor i uredio Žarko Puhovski kao relavantni izvor o broju ubojstava počinjenih u akciji Oluja i poslije nje.

                              

                                                DEMANTI

KNJIGA HHO „VOJNA OPERACIJA OLUJA I POSLIJE“ NIJE PRIHVAĆENA KAO DOKAZ U POSTUPKU GOTOVINA; ČERMAK I MARKAČ U HAAGU!

U hrvatskim medijima udruge civilnog društva, sami mediji i mnogi političari već duže vrijeme sugeriraju javnosti i čitateljima da je knjiga HHO „Vojna operacija Oluja i poslije“ relevantan izvor i dokaz o 667 počinjenih ubojstava u akciji Oluja i poslije.

U cilju objektivnog izvješćivanja javnosti molim vas da objavite slijedeći demant:

– Knjiga  Hrvatskog helšinskog odbora „Vojna operacija Oluja i poslije“ koju je uredio Žarko Puhovski  Raspravno vijeće Haaškog suda u predmetu Gotovina,Čermak i Markač nije prihvaćena kao dokaz i relevantan izvor o broju ubojstava počinjenih u akciji Oluja i poslije.
Naime, tužiteljstvo je nastojalo  uvesti ovu knjigu kao dokaz  preko svog svjedoka Žarka Puhovskog što Raspravno vijeće nije prihvatilo.

– Evo kako glasi zaključak Raspravnog vijeća u prvostupanjskoj presudi vezano za knjigu i svjedočenje Žarka Puhovskog u paragraf 50.:
„50. Dokazni predmet P2402 je izvješće pod naslovom “Vojna operacija Oluja i poslije”, koje je objavio Hrvatski helsinški odbor i uredio Žarko Puhovski. Izvješće sadrži izjave koje nisu potkrijepljene izvorima i dvostruke unose.Nadalje, tijekom ispitivanja Puhovskog u sudnici postalo je jasno da u knjizi ima grešaka. Iz tih razloga, Raspravno vijeće je odlučilo da se ne osloni na dokazni predmet P2402 u pogledu u njemu opisanih informacija kad nisu bile potkrijepljene drugim dokazima.“

– U unakrsnom ispitivanju Žarka Puhovskog obrane su dokazale da se u popisu ubijenih navode pripadnici tzv.“RSK“,osobe koje su umrle u bolnicama,osobe koje žive itd….

– Prema podacima DORH-a, za vrijeme i nakon Oluje evidentirano je 47 ubojstava, od kojih je 21 procesuirano (33 počinitelja). Obrane generala i tužiteljstvo su se usuglasile za 44 ubojstva.

                                        S poštovanjem,
Pero Kovačević, pravni ekspert –vještak  u obrani generala

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.