KARAMARKO IZ VUKOVARA OČITAO BUKVICU PUPOVCU: ‘Nije osudio velikosrpsku politiku’

Autor: Iva Međugorac

U Vukovar idem svake godine, otkriva u razgovoru za naš portal bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je nedavno najavio da će se upustiti u još jednu utrku za šefa stranke. Kako kaže, samo prošle godine nije uspio posjetiti Grad heroj, no zato je ove godine ondje. ”Volim ići u Vukovar i odati počast žrtvama Vukovara, i Vukovaru kao gradu koji se žrtvovao za Hrvatsku, koji je za Hrvatsku morao umrijeti”, tvrdi Karamarko dodajući da je ovaj herojski grad posjetio u društvu prijatelja, a osim što je prošetao veličanstvenom Kolonom sjećanja s društvom je posjetio vukovarsko groblje. ”S Penavom se nisam susreo, ali prevelika je gužva”, nastavlja nadalje naš sugovornik te naglašava da današnji dan nije potrebno politizirati.

Po njemu ne radi se o danu za neke velike političke priče, ipak osvrnuo se na izjave šefa SDSS-a Milorada Pupovca koji je svoju stranku izuzeo od uloge  u traganju za nestalim Hrvatima. ”Za to je odgovorna politika koju Pupovac nije osodio, riječ je o velikosrpskoj politici osvajanja. Veliki dio Hrvatske i Bosne i Hercegovine traži osudu te politike, bili su prisiljeni braniti se da bi se sačuvao teritorij”, navodi Karamarko pozivajući Pupovca da osudi velikosrpsku agresiju te pravim imenom nazove krivca za zločine. Priznaje na koncu da odgovornost za Vukovar i nezadovoljstvo braniteljske populacije snosi i država. ”Država je zakazala u obrani identiteta i digniteta”, zaključio je Karamarko.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.