Battlefield Bike Ride

KANADSKI I HRVATSKI VETERANI U AKCIJI! Biciklima od Sarajeva do Makarske u humanitarne svrhe

Autor: Snježana Vučković

U godini obilježavanja 25. obljetnice hrvatsko-kanadskih diplomatskih odnosa, Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Ministarstvom obrane i Ministarstvom
unutarnjih poslova, ima čast obavijestiti Vas da će se humanitarna akcija kanadske udruge ratnih veterana „Wounded Warriors Canada“ pod nazivom „Battlefield Bike Ride“ održati od 9. – 15. lipnja 2018. godine, a završit će svečanom priredbom u na Plitvičkim jezerima, 15. lipnja u 20 sati.

Cilj ove akcije jest razmjena iskustva u pružanju psihosocijalne pomoći ratnim veteranima i njihovim obiteljima koja će se simbolično obilježiti vožnjom biciklima (okvirno 80 km dnevno).
U vožnji biciklima sudjelovat će preko stotinu kanadskih i hrvatskih veterana, a pridružit će im se i veleposlanik Kanade, Nj.E. g. Daniel Maksymiuk, te g. Željko Dragašević iz HVIDR-e, u ime Ministarstva branitelja. Biciklijada počinje u Sarajevu 9. lipnja, a biciklisti ulaze u Hrvatsku u ponedjeljak, 11. lipnja na prijelazu Orah te se nadamo odazivu medija u gradu Makarska, u 15 sati, gdje će veterane dočekati i gradonačelnik g. Jure Brkan, u Gradskoj vijećnici, Obala kralja Tomislava 1.

Svoj doprinos provođenju ove akcije dat će i Ministarstvo unutarnjih poslova čiji će se policijski službenici brinuti za sigurnost svih sudionika ove biciklističke vožnje po hrvatskim prometnicama. Ministarstvo obrane dat će svoj doprinos ovom hvale vrijednom projektu angažmanom vojnih medicinskih timova sa sanitetskim vozilom koji će pružiti potporu sudionicima akcije.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.