fbpx
Foto: Emica Elvedji / CROPIX

KAJKIĆ TVRDI: ‘Policajac koji se odazvao na regrutaciju u Srbiju vraća se na posao’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Nikola Kajkić koji je kao inspektor MUP-a bio zadužen za istraživanje ratnog zločina na Ovčari, suspendiran je sa tog zadatka, a odluku o otkazu na koju se žalio Vrhovnom sudu – još uvijek čeka.

U međuvremenu, doznalo se kako je upravo on prijavio SOA-i  da hrvatski policajac M.Č. 07. studenog 2022. odlazi u Srbiju radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije. Pričajući o tome, Kajkić je izrazio nevjericu zbog nemara obavještajnih službi koje nisu smatrale da službenike MUP-a s dvojnim državljanstvom i njihove nakane treba pomnije provjeriti, pa tako ovise o dojavama građana.

Kajkić tvrdi da takvih policajaca ima još

Djelatnici SOA-e su, doduše, nakon primjene dojave o hrvatskom policajcu odmah reagirali i dočekali ga na na granici po povratku iz Srbije. M.Č. je smjesta udaljen iz službe, a policija je u medijskom priopćenju naglasila kako je riječ o izoliranom slučaju te kako su provjerili sve preostale pripadnike MUP-a s dvojnim državljanstvom.


Kajkić, koji je u međuvremenu otkrio da ga je zbog otkrivanja povjerljivih podataka suspendirani policajac M.Č. kazneno prijavio, kaže kako iz prve ruke zna da u Hrvatskoj ima još policajaca koji su se regrutirali za srpsku vojsku. Osim toga, kaže i da je primio vrlo intrigantnu SMS poruku:

Kajkić: “Suspenzija je predstava za javnost”

“Iz nje doznajem da će policajac M.Č. biti vraćen na posao čim se situacija malo stiša, te da je suspenzija samo predstava za javnost. Poručeno mi je i da će me M.Č. tužiti i kazneno prijavljivati sve dok se ne smirim”.

Foto: Screenshot/Facebook

Na navedene Kajkićeve tvrdnje poslali smo zahtjev za očitovanje MUP-u, a njihov ćemo odgovor objaviti čim ga zaprimimo.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.