Foto: Screenshot/YT

Kajkić objavio imena ubijenih četnika u Vukovaru: Jedan podatak ga totalno šokirao

Autor: Dnevno.hr

Vukovarac Nikola Kajkić koji se svojedobno kao djelatnik MUP-a bio zadužen za istraživanje zločina na Ovčari, na svom Facebook profilu objavio je imena neprijateljskih vojnika koji su tijekom borbi poginuli na području Vukovara i okolice.

Kajkić nam kaže kako je do spiska došao prvenstveno iz beogradskog arhiva JNA u koji je ulazio putem kartice od Nataše Kandić. Neke je podatke, kaže, pronašao u vukovarskoj arhivi koja sadrži imena svih sudionika iz redova srpske vojske i milicije SAO Krajine, a osim osobnog imena i datuma rođenja, navedena su i mjesta stradavanja. Prikupljanjem se, otkriva nam, bavio više od godinu dana.


Foto: Emica Elvedji / CROPIX

“Zašto ne bi znali imena ljudi koji su pucali po nama?”

Na naše pitanje zbog čega je objavio imena srpskih dobrovoljaca poginulih u Vukovaru i što time dobiva, Kajkić kaže:

“Prvenstveno želim pokazati da nije toliko komplicirano napraviti registar neprijateljskih vojnika koji u Hrvatskoj i dan danas – ne postoji. Stalno se govori kako je to nemoguće ali, evo… Ja sam do sada objavio oko 500 imena poginulih, a mislim da ću ih objaviti barem tisuću. Među njima ima dobrovoljaca iz Vukovara, Srbije, Kosova, BiH, a ima i nešto pripadnika redovne JNA.”

On kaže kako u objavi registra ubijenih neprijateljskih vojnika ne vidi problem:

Foto: Screenshot

“Srbi lažu da su njihovi vojnici stradali na vojnim vježbama”

“Zašto bih imao problem? Baratamo sa brojem i imenima naših 2717 pobijenih branitelja i civila u Vukovaru, pa neka se onda znaju imena agresora koji su pucali po našim ljudima i pritom poginuli. Ne znam zbog čega bi i ovaj registar bio nepoželjan. Dapače, srpska vlast kontinuirano laže i umanjuje broj svojih ubijenih vojnika, pa tako brojne obitelji njihovih žrtava uopće ne znaju kako su okončali njihovi sinovi, braća i očevi. Od kraja Domovinskog rata na ovamo, lažu im da su izginuli na vojnim vježbama u npr. Novom Sadu i slično, a sve kako bi prikrili tadašnju pogibeljnost prilikom osvajanja.”

Kajkić ističe kako je prilikom agresije Vukovara većinom uslijed granatiranja smrtno stradalo 500 do 600 branitelja i civila, te da je do masovnih, osvetničkih likvidacija došlo tek nakon pada.

Bolje da ne znate što znači grafit u Mirkovcima: Kajkić kaže da zna imena počinitelja, tvrdi da je sve zataškano
Došao do intrigantnih podataka

“Većina Hrvata ubijena je nakon 18. studenog, a o tome svjedoče masovne grobnice u Negoslavcima, Pačetinu, Dalju, Borovu Selu, Trpinji, Boboti, Ovčari… Njihovi su vojnici stradali u izravnim borbama, a to vam puno govori…”

Radeći na ovom spisku, Kajkić je došao do vrlo intrigantnih podataka:

“Jedan Srbin iz Negoslavaca je kod nas zaposlen i prima plaću od 1000 eura, a invalidnost u iznosu od 300 eura dobiva iz Srbije. Ostao je bez stopala kao neprijateljski vojnik.”
 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.