Foto: Facebook

JOSIPA SU UBILI TALIBANI! Hrvatski heroj poginuo u prvoj misiji: Mladi vojnik imao je suprugu i sinčića (1)

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Treća obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog obilježena je protekloga vikenda polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na groblju “Markovo polje” u Sesvetama.

Počast preminulom skupniku Briškom u Sesvetama odali su pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga OSRH predvođeni zapovjednikom brigadirom Ivanom Milošem i predstavnici Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški” predvođeni zapovjednicom brigadirkom Anom Hajdić.

Foto: MSVO

Ispred spomen obilježja u Središtu za međunarodne vojne operacije “Josip Briški” koje od listopada 2019. godine nosi ime poginulog pripadnika ZSS-a, u petak 22. srpnja zapovjednica SMVO-a brigadirka Ana Hajdić položila je vijenac u nazočnosti pripadnika SMVO-a.

Bila je to njegova prva misija…

Podsjećamo, skupnik Josip Briški (1992.) bio je suprug i otac tada jednogodišnjeg sina, te pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. U sustavu Hrvatske vojske bio je pet godina, a misija u Afganistanu bila mu je prva međunarodna misija. Tamo je bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga. Preminuo je 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Nakon stradavanja mu je pružena maksimalna medicinska pomoć u američkoj bolnici u Bagramu, no zbog težine ozljeda u bolnici je preminuo. Posthumno je odlikovan zlatnom Domovinskom medaljom.

 

 

 




Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.