Screenshot

JOSIĆ NAJAVIO NOVI PROSVJED? ‘To bi potrošilo ljude i novac, prosvjed bi vjerojatno iskoristio i Milanović, ali…’

Autor: S.V.

Nezadovoljstva radom hrvatskih pravosudnih tijela bio je osnovni razlog medijske konferencije koju je sazvao vukovarski Odbor za branitelje čiji je predsjednik Tomislav Josić.

Potegnuto pitanje Sabadoša i Pajčića

Josić je ukazao na indolentnost pravosuđa i njegove simbolične presude u slučajevima poput policajca Saše Sabadoša kojeg se dovodilo u konteks smrti hrvatskog branitelja Darka Pajčića.

U svom obraćanju, Tomislav Josić podsjetio je na slučaj nesretnog Pajčića koji je s još jednim Vukovarcem razbio dvojezičnu ploču sa ćiriličnim natpisom na zgradi vukovarske policije te je pri tom, u sukobu s policajcem Sašom Sabadošem zadobio teške tjelesne ozlijede od kojih je nakon dvije godine preminuo.

“Saša Sabadoš je ‘nagrađen’ mirovinom i sada je u Njemačkoj gdje vjerojatno dodatno zarađuje, dok je istovremeno za skidanje dvojezičnih ploča zatvorom kažnjeno 30-tak hrvatskih branitelja”, kazano je Josić koji je i sam bio kažnjen uvjetnom kaznom od osam mjeseci.

Također, ukazano je na nemilosrdnost suda koje niti nakon šest godina ne pušta 80-godišnjeg Marijana Živkovića na miru. Živković se, podsjetimo, ponovno procesuira zbog razbijanja dvojezične ploče.

Prosvjed?




Na upit novinara jesu li zbog nezadovoljstva pravosudnim resorom spremni na prosvjed, Josić je kazao kako je to “trošenje ljudi i novca”, a osim toga siguran je kao bi se prosvjedu “priključio Milanović”:

“Ne damo da se u ovo upliće politička komponenta niti da bilo tko ubire bodove”, kazao je i dodao kako ipak “ništa nije isključeno”.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.