Foto: Morh

JEDNOM TIGAR-UVIJEK TIGAR! Slavna brigada slavi svoj 31. rođendan

Autor: S.V.

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovat će u petak 5. studenoga 2021. u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia na obilježavanju 31. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrovi i 14. obljetnice 1. mehanizirane bojne Tigrovi, s početkom u 11:30 sati.

U sklopu prigodnog programa, bit će podijeljene beretke pripadnicima 1. mehanizirane bojne Tigrovi.

Također, povodom obilježavanja 31. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrovi u Crkvi Svetog Križa u Sigetu služit će se misa za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Tigrova s početkom u 10 sati.

Slavni “Tigrovi” su oformljeni u prvim ratnim danima, 5. studenog 1990. godine, u vojnoj bazi Rakitje, a zapovjedništvo jedinice bilo je u Zagrebu. Isprva je osnovana kao “Jedinica za posebne namjene MUP-a RH”, čiji su pripadnici bili mladi domoljubi i dragovoljci koji su stvorili oslonac za novu Hrvatsku vojsku. Kroz postrojbu koja je ubrzo postala elitna, prošlo je 110 000 pripadnika, 1600  ih je ranjeno, poginulo ih je 367, a 201 pripadnik “Tigrova” prošao je torturu logora.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.