Foto: Privatna arhiva

Javio se brat francuskog heroja s plakata: Što se tiče Vukovara stavio je točku na ‘i’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Paul Nicolier, brat pokojnog francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera, oglasio se putem Facebooka vezano za, kako je sam napisao “nedavnu epizodu s plakatom na kojem je slika njegovog brata”.

“Slažemo se sa korištenjem slike Jean Michela”

Na samom početku Paul je naglasio kako su  on i njegova majka vrlo zadovoljni što je ove godine HOS na čelu kolone, kako zbog njihove velike žrtve u obrani grada, tako i zbog njihovog često vrlo nepravednog tretmana.


Obrat: Majka pokojnog Nicoliera bit će s HOS-ovcima u Koloni sjećanja

“Istina je jedna i svi je znamo. Boli me kad vidim kako se odnose prema HOS-u i njihovim priznatim oznakama. Poznajem mnogo pripadnika HOS-a koji politički zastupaju razne ideje ili su apolitični, ali svi su časni ljudi. Ne volimo isticanje Jean Michela koji nije bio bolji od svojih suboraca, ali shvaćamo da je postao najprepoznatljiviji simbol HOS-a u Vukovaru. Sukladno tome, slažemo se s korištenjem njegove slike”, objavio je Paul, a zatim je naglasio ono što njegova majka i on nikako ne žele:

“Iskorištavanje moga brata u političke svrhe? Nikako.”

Foto: Grad Vukovar

“Ono što ne želimo je njegovo korištenje u političke svrhe, a mama je stekla dojam da je citat politička poruka gradonačelnika pred izbore. Stoga ne bi bila suglasna sa stavljanjem toga, ali nije ni razmišljala o tužbi. Ona samo želi jedinstvo Hrvata jer smatra da je u tome snaga. Ne odobravamo bilo kakve korištenje Jean Michela u političke svrhe, neovisno o kojoj se stranci radi”.

Paul Nicolier na kraju se zauzeo za svoju majku koju su, naveo je, neki mediji krivo interpretirali:

“Moja majka Markuša smatra sinom”

“Moja mama ima uskoro 80 godina, narušenog je zdravlja i jučer se loše osjećala nakon objavljivanja članka koji je pogrešno prenio njene riječi, te je morala uzeti tri tablete i preležati dan. Više ne želi davati nikakve intervjue, iako je jučer bilo vise ponuda. Markuša smatra sinom. Moj sin Matheo i ja biti ćemo u koloni s HOS-om, a mama sa Katom Zadro i ženama Vukovara kao i svake godine. Mama i ja često surađujemo s ljudima na vlasti zbog traženja tijela mog brata, ali ne podržavamo nijednu političku stranku.”
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.