Marijan Susenj/PIXSELL

JASTREB NEĆE KORAČATI KOLONOM SJEĆANJA: ‘U mislima sam sa suborcima, ali…’

Autor: dnevno.hr

"Vukovar je rana koja nikada ne prolazi i neće proći", dodao je Dedaković

Prvi zapovjednik obrane Vukovara, legendarni Mile Dedaković-Jastreb, na žalost ni ovog 18. studenoga neće biti u Vukovaru sa svojim suborcima. Bolestan je – kaže.

“Sama pomisao na sve ono što smo prošli tijekom agresije i okupacije Vukovara ostavilo je izniman trag u mojem životu. Samo kad se sjetim koliko je ljudi ubijeno, ranjeno, protjerano… Kako godine idu, sve mi je teže, a suze same idu na oči. Teško sam bolestan, sva je sreća da imam prekrasnu suprugu, ali i djecu. Vukovar je bol koja ne prolazi”, rekao je Jastreb na poziv iz Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

“Zovu me iz Grada Vukovara. Zanimaju se za mene. Veliko im hvala, to mi mnogo znači. Javljaju mi se i moji suborci. Teško mi je kad čujem da  netko od njih teško živi ili da je bolestan, a nema adekvatnu pomoć. A ja im na žalost to ne mogu učiniti”, poručuje Mile Dedaković.

“Slike onoga što smo  prošli svakim su danom sve jasnije i sve teže mi padaju. Neki dolaze u ovaj grad jednom na godinu, a trebali bi puno češće. Vukovar je već odavno trebao biti „velegrad“, ali sva ta obnova, koliko god se hrvatska država trudila ipak ide presporo, osobito za ljude koji tamo žive”, kritičan je Jastreb.

Ono što posebno zabrinjava ovog heroja Vukovara činjenica je da je vrlo malo ratnih zločinaca odgovaralo za strašne zločine koji su tamo počinjeni, dok s druge pak strane svjedoci smo da se još uvijek gone hrvatski branitelji, da ih se ne ostavlja na miru.

“Vukovar je rana koja nikada ne prolazi i neće proći”, dodao je Dedaković, koji sa svojom obitelji teško proživljava ove dane ponosa i slave.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.