fbpx
Foto: Screenshot

IZVUKLI JE IZ SKLONIŠTA S BEBOM U RUKAMA! Gdje je nestala Jelena? Njena sudbina i dalje nepoznata…

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Dan nakon sloma obrane Vukovara, JNA potpomognuta četnicima i srpskom paravojskom ušla je u dio grada Vukovara koji se zove Borovo Naselje.

Kalvarija koju su Vukovarci proživjeli dan prije, sada je čekala prestravljeno stanovništvo i grupe odvažnih branitelja Borova Naselja od kojih su neki i dalje pružali otpor. U trenutku ulaska bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi, u podrumu Borovo Commercea koji je 1991. bio pomoćna vukovarska ratna bolnica, bilo je oko 800 ranjenih hrvatskih branitelja i civila. Od tih 800 ranjenika, koliko ih je bilo u podrumu koji je tijekom velikosrpske agresije služio kao bio odjel vukovarske ratne bolnice, njih 115 je odvedeno u nepoznato i ubijeno. Još uvijek se traga za sudbinama 63 hrvatska branitelja i civila iz Borova Naselja. Toga je dana ubijena 51 osoba, a među odvedenima bili su uglavnom hrvatski branitelji, od kojih se veliki broj još uvijek evidentira kao “nestali”.


Gdje je Jelena?

Među njima i 19-godišnja djevojka Jelena koju su srpske kamere tijekom opsade snimile čak dva puta. Prvo nakon nasilnog odvođenja iz Borovo Commerce-a (kompleks tvornice Borovo) kada je među brojnim ženama s malim bebama “ulovljena” s tuđim djetetom u naručju, nakon čega je odvedena u Borovo Selo, u zgradu škole, u kojoj je također snimljena tijekom reportaže srpske televizije. Nakon toga, Jeleni se gubi svaki trag.

Njezina obitelj na čelu s majkom Milkom, članicom Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke”, od tada traga za izgubljenom kćeri…

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.