Vlado Kos/ CROPIX

IZNENAĐENJE IZ VUKOVARA! ‘Podržavamo Miloševića i Medveda. Rat je završio, moramo se okrenuti zajedničkom životu’

Autor: S.V.

Predsjednik Udruge Braniteljski humanitarno-kulturni centar Vukovar Nikola Tarle, očitovao se o Medvedovu odlasku u Grubore, kao i o Miloševićevu odlasku u Knin u povodu obilježavanja VRO Oluja:

“Udruga Braniteljski humanitarno-kulturni centar Vukovar podržava odluku Vlade RH da potpredsjednik Vlade Boris Milošević sudjeluje u proslavi Dana domovinske zahvalnosti i godišnjici vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu te da potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved sudjeluje u komemoraciji za civilne žrtve u Gruborima. Smatramo te postupke dobronamjernima jer su na tragu okončanja ratnoga mentaliteta u našem društvu, a stav je naše udruge da je Domovinski rat davno završio te da se moramo okrenuti izgradnji mira i zajedničkoga života”, piše u priopćenju ove udruge.

“Ovaj čin ne podržavaju samo lažni domoljubi”

“Ukazujemo i na potrebu poštovanja i uvažavanja državnih institucija i dužnosnika bez obzira na naše političke stavove. Možemo mi ne voljeti Milanovića, Plenkovića i ostale, ali moramo poštovati instituciju i funkciju. Boris Milošević je potpredsjednik Vlade RH, a ne samo predstavnik srpske manjine u Vladi. Njegov dolazak u Knin smatramo dobrodošlim jer sa strane srpske nacionalne manjine to znači priznavanje prava Hrvatske na uspostavu suvereniteta na cijelom svom teritoriju, pa i ratnim akcijama kao što je to bilo 1995., a odlazak potpredsjednika Vlade i ministra Medveda u Grubore znači odavanje pijeteta srpskim civilima koji su posve nepotrebno ubijeni nakon Oluje. Ovaj čin u Vukovaru ne podržavaju lažni domoljubi i dezerteri čiji očevi nisu branili grad. Gori su od agresora oni koji su pobjegli iz grada i sada se predstavljaju kao ‘veliki domoljubi’ koji se igraju s osjećajima roditelja nestalih.

Zato dajemo potporu premijeru Andreju Plenkoviću te potpredsjednicima Vlade Borisu Miloševiću, Tomi Medvedu i cijelom državnom vrhu”, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Nikola Tarle.

Srbi o Kninu i HOS-u: Ustaško ludilo! Crnokošuljaši spremaju skandal na proslavi zločinačke Oluje

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.