Foto: Ante Cizmic / CROPIX

‘IZLOŽILI SU SEBE I NAS OPASNOSTI I RIZIKU!’ Na Visu ogorčeni na Banožića i Grlića Radmana: ‘Ravno među nekontrolirane dronove’

Autor: L.B.

“Zašto hrvatskim ministrima nije bila dobra Jadrolinija, već su se na Vis morali voziti helikopterima?”, pitanje je na koje je za Morski.hr odgovorilo Ministarstvo obrane.

Naime, ministri obrane i vanjskih poslova Mario Banožić i Gordan Grlić Radman boravili su u utorak na otoku Visu, kako bi Hrvatska nakon 31 godinu podigla spomenik i tako napokon odala počast crnogorskom admiralu Vladimiru Baroviću koji je presudio sebi jer nije htio pucati po Dalmaciji.

“U službenom posjetu otoku Visu bile su četiri štićene osobe, čiji se način putovanja i osiguranja planira u skladu s odlukama sigurnosnih službi i službi koje se bave osiguranjem. Uz to, događaj na otoku Visu bio je u kasnim popodnevnim satima te nije bilo mogućnosti dolaska na Vis i povratka u istom danu redovnim brodskim linijama”, rekli su iz MORH-a, dok se iz Radmanovog Ministarstva vanjskih i europskih poslova nisu očitovali.

‘Izložili sebe i nas na zemlji opasnosti’

Na nekoliko navodno opasnih situacija prilikom ministarskog leta na Vis, pozornost je skrenuo pilot paraglidera iz Komiže Pino Vojković, a sve to zbog, kako kaže, neodgovornih pojedinaca koji leteći iznad naseljenog područja direktno ugrožavaju, što sebe, što druge.

“Helikopter MI8 naše vojske jučer prevozi ministre na otkrivanje spomenika u Visu i ne slijeće na heliodrom koji se nalazi na ulazu u Višku luku van dometa dronova naših gostiju, nego radi panoramski krug iznad samog mjesta Vis, ravno među nekontrolirane dronove i izlaže sebe i nas na zemlji opasnosti i riziku zbog pokazivanja ljepota našeg otoka i trošenjem za tu stvar naših novaca nekom našem ministru”, poručio je.

Iako se čini kako su Banožić i Grlić Radman željeli biti samo praktični, nije sasvim jasno zašto su letjeli nisko iznad kuća u panoramskom letu, niti se čini kako je to bilo nužno.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.