Foto: screenshoot

Iz Vukovara suklja bijes: Kažu da ih je HRT ponizio kao nitko do sada

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Dokumentarni serijal Heroji Vukovara scenarista i redatelja Eduarda Galića, jedan je od rijetkih domaćih televizijskih proizvoda koji je svojedobno svojom gledanošću porušio sve rekorde.

Upravo zato, brojni obožavatelji ove serije u kojoj progovaraju istinski heroji Vukovara – dolaskom novih epizoda došli su na svoje.


HRT ODBIO NASTAVAK SERIJALA ‘HEROJI VUKOVARA’: ‘Nisu u duhu vremena…’

Naime, u subotu, 21. listopada na Prvom programu u 13:05 HRT će prikazati prvu epizodu četvrte sezone dokumentarne serije nazvane Heroji Vukovara – Grad II: Proboj ili žrtva. Odluka HRT-a da sa serijalom krene uoči obljetnice pada Vukovara posve je logična, no iz grada-heroja (točnije od samih heroja) – stižu brojne kritike zbog popodnevnog termina prikazivanja.

Foto: Heroji Vukovara

“Zar nismo barem u tim danima zaslužili udarni termin?”

Posebno su ljuti sa Facebook grupe Heroji Vukovara koja broji više od 20 000 članova:

“Naravno da izražavamo nezadovoljstvo zbog termina prikazivanja novog serijala Heroji Vukovara. U 13.06 na HRT-u?? Zar nismo zaslužili udarni, večernji termin u danima sjećanja na herojsku obranu Vukovara?”, kaže nam jedan od administratora ove grupe, vukovarski heroj Damir Markuš?

Članovi ove vrlo aktivne grupe u komentarima se slažu: termin je takav jer je tada najslabija gledanost. Uzimajući u obzir odjek i tijanteme koje je ovaj serijal pokupio, kritika na račun termina prikazivanja nije neutemeljena.

Fenomen serijala “Heroji Vukovara”

Naime, dokumentarni serijal “Heroji Vukovara” je projekt koji od svog začetka 2005. godine apsolutno dominira medijskim prostorom vezanim uz Domovinski rat.
O rekordima gledanosti koje je rušio prvi dio serijala prikazivan u istom terminu kada i Big Brother, svjedoče podaci da je čak četiri od deset tjedana prikazivanja bio gledaniji od najpoznatijeg realytija, što je nezapamćeno za dokumentarni serijal. Osim toga, ne treba zanemariti ocjenu najbritkijeg pera hrvatske kritike Ivana Starčevića koji je serijal Heroji Vukovara nazvao “remek djelom”.

Također, od dijelova materijala “Heroji Vukovara“ nastao je i dokumentarni film “Vukovar 1991” koji je u izboru INMA-e, novinske organizacije koja okuplja 1200 nakladnika iz 82 zemlje, proglašen najboljim DVD proizvodom uz novine u svijetu.

 
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.