Foto: Wikipedija

Iz Amerike nam stigli pokloni: 22 moćna Bradleya dopremljena u Rijeku

Autor: Dnevno.hr/S.V.

U Rijeku su stigla prva 22 od 89 borbenih vozila pješaštva Bradley M2A2 koje su Sjedinjene Američke Države donirale Oružanim snagama RH, objavilo je njihovo veleposlanstvo.

Borbena vozila Bradley prevest će se u pogon za specijalna vozila Đuro Đaković (DDSV), gdje će biti u potpunosti obnovljena. Opsežni proces obnove sastojat će se od remonta pogonskog sklopa vozila, ugradnje novih sustava naoružanja i naoružanja, bojenja i pregleda kako bi se osiguralo da sva vozila zadovoljavaju najviše standarde performansi.

Foto: HMS

Hrvatska ojačala borbene kapacitete

“Ova moćna platforma ojačat će kapacitete Hrvatske vojske, obrambenu poziciju NATO-a u regiji i poboljšati mogućnosti hrvatske vojske za obuku i partnerstvo s Oružanim snagama Sjedinjenih Država”, stoji u objavi američkog veleposlanstva.

Po završetku obnove zaposlenici DDSV-a će biti osposobljeni i opremljeni za dugoročno održavanje flote Bradley Hrvatske vojske. Osim toga, to će otvoriti mogućnosti za rad na istom tipu vozila drugih partnerskih zemalja.

Moddernizacija HV-a kao visoki prioritet

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Podsjetimo, ministar obrane Ivan Anušić prilikom jučerašnjeg boravka osvrnuo se na projekte modernizacije i opremanja Hrvatske vojske suvremenim vojnim sredstvima, te istaknuo opremanje Hrvatske kopnene vojske upravo borbenim vozilima pješaštva Bradley koja su u procesu dolaska.

TRAŽILI SMO NOVE OKLOPNJAKE, DOBIT ĆEMO STARE KANTE! Amerikanci nam ‘poklanjaju’ Bradleye koji desetljećima čame u pustinji Nevade
“Modernizacija i opremanje Hrvatske vojske suvremenim sredstvima visoki je prioritet Vlade Republike Hrvatske. Međutim, prioritet iznad opreme je hrvatski vojnik. Stoga se intenzivno radi na značajnom poboljšanju materijalnih i drugih prava pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske”, kazao je ministar.
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.