Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Iako je osudio Penavinu izjavu u vezi mladića koji je pucao na Markovom trgu, Medved će s vukovarskim gradonačelnikom sudjelovati u Koloni sjećanja

Autor: S.P./Hina

Ministar branitelja Tomo Medved ne očekuje da će se napetosti u društvu odraziti na Kolonu sjećanja u Vukovaru, a u petak je najavio da će se organizacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje voditi epidemiološkom situacijom.

“Svjedočili smo u zadnje vrijeme neodgovarajućem medijskom istupu, neodgovarajućim tekstovima i sadržajima na društvenim mrežama i medijima, što osuđujemo i pozivamo sve da to izbjegavaju”, rekao je Medved u Vukovaru sudjelujući na obilježavanju 29. obljetnice smrti Blage Zadre.

Istaknuo je da Vlada kontinuirano zagovara argumentiranu raspravu i odgovarajući odnos u društvu, a upitan hoće li se napetosti nakon napada na Markovu trgu odraziti na Kolonu sjećanja odvratio je kako to “ne očekuje ni na koji način”.

“Štoviše, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje je dan kada se očekuje od cijelog hrvatskog društva i svih koji vole ovu domovinu da se dođu pokloniti žrtvama Domovinskog rata, poglavito žrtvama Vukovara i Škabrnje”, poručio je Medved.

Istaknuo je da će se Vlada u organizaciji Kolone sjećanja, kao i cijelog Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, voditi epidemiološkim smjernicama jer je dužna voditi brigu o zdravlju ljudi.

“Povećava se broj zaraženih koronavirusom, predstoji nam svakodnevno praćenje, u skladu s preporukama Stožera i struke vidjet ćemo na koji način organizirati Kolonu sjećanja”, kazao je Medved.

Iako je osudio nedavni istup vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je o činu 22-godšnjeg Danijela Bezuka kazao da je “pokazao bunt”,  Medved očekuje da će 18. studenog, kao i dosadašnjih godina, zajedno s Penavom dostojanstveno iskazati poštovanje žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Autor:S.P./Hina