fbpx
Foto: Facebook

I VELEBIT ZAHVALIO HEROJU! Još jedna ulica nazvana po njemu: Poginuo na svoj rođendan

Autor: Dnevno.hr/S.V.

VRO Maslenica i dalje se obilježava diljem Hrvatske.  Jedno od mjesta koje se na poseban način zahvalilo onima koji su tijekom te operacije u Hrvatsku utkali živote je Sveti Rok.

Naime, nakon mise za poginule hrvatske branitelje koja se služila u župnoj crkvi toga mjesta, župnik fra Ivan Šimunac uz nazočne vjernike blagoslovio je ploču s nazivom ulice odnosno ceste u Svetom Roku koja povezuje dijelove naselja Sveti Rok od crkve u Svetom Roku do naselja Lotići, a koja će nositi ime pokojnog hrvatskog branitelja Ivice Drmića.

Nakon Zagreba, ulica i u Svetom Roku

Pokojni Ivica Drmić, donosi Lika online, bio je pripadnik Specijalne jedinice policije PU Zagrebačke “Alfa” koji je 22. siječnja 1993. godine tijekom VRA “Maslenica” od neprijateljskog metka smrtno stradao na velebitskom ratištu, u čiju je čast i trajnu zahvalu navedena ulica u Svetom Roku dobila njegovo ime.


Inače, po pokojnom heroju 2016. godine naziv je dobila do tada neimenovana ulica koja se od Av. Većeslava Holjevca odvaja u smjeru juga do Oreškovićeve ulice u Novom Zagrebu

Nakon mise u velebitskom predjelu Egeljac kod spomen obilježja pokojnom Ivici Drmiću i kod spomen obilježja podignutom za sve žrtve iz Domovinskog rata s područja Općine Lovinac položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Poginuo na rođendan

Ivica Drmić kao dragovoljac pristupio je u Specijalnu jedinicu policije “Alfa” prilikom njenog formiranja u srpnju 1991. godine. Sudjelovao je u svim borbenim akcijama jedinice od njenog formiranja do Vojno redarstvene akcije Maslenica, u kojoj je i poginuo upravo na svoj 31. rođendan. Jedinica je u spomenutoj akciji bila određena za postavljanje zasjede na Velebitu. Ivica se izdigao iz zasjede kako bi svojim ručnim raketnim bacačem pogodio neprijateljsku kolonu koja se kretala od Svetog Roka prema prijevoju Mali Alan, odnosno prema Obrovcu. Bio je pogođen u vrat i poginuo je na licu mjesta. Ironično, život je izgubio u jednoj od najuspješnijih akcija Alfi budući da je u toj akciji poginulo 25 neprijateljskih vojnika i četničkih dragovoljaca i uništen je veći broj vozila i borbene tehnike. Za sobom ostavio je trudnu suprugu Tanju i jednogodišnju kćer Doroteju. Očevim stopama nastavio je sin Ivica, koji je po završetku srednje policijske škole postao pripadnik Interventne jedinice policije i danas časno i dostojanstveno nosi istu odoru koju je nosio i njegov pokojni otac, na ponos Ministarstvu unutarnjih poslova.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.