Fot: Morh/F.Klen

HRVATSKA RAZVIJA MOĆNO ORUŽJE! Sila od koje će svi strepiti: Provedeno ubojito testiranje

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju, testiran je besposadni zrakoplovni sustav hrvatskog proizvođača, odnosno nekoliko tipova modernih dronova kamikaza. Time Hrvatska konačno priprema vojsku za moderan način ratovanja u kojem su moćni dronovi sve bitniji element.

Za razliku od sustava Bayraktar i drugih, moćne kamikaze trebale bi dolaziti u rojevima i nemilosrdno se obrušavati na protivnika.

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima, nazočili su testiranju besposadnih zrakoplovnih sustava koje je moguće koristiti u različitim vojnim zadaćama.

Foto: Morh/F.Klen

“Daju prednost na bojišnici”

“Dronovi kamikaze moderno su oružje i kod brojnih vojski pokazuju izvanredne rezultate u stjecanju prednosti na bojišnici. Hrvatsku vojsku nastavljamo opremati najmodernijim tehnologijama i razvijati njezine sposobnosti”, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Fot: Morh/F.Klen

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.