Foto: OSRH

HV ‘POMEO’ NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU! Sudjelovalo je 15 zemalja, naši dečki na tronu

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske osvojili su drugo mjesto na međunarodnom natjecanju za najbolju desetinu pješaštva “Best Squad Competition”. Natjecanje je održano od 3. do 7. svibnja 2022. u Sloveniji, a sudjelovalo je 15 desetina vojski iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Kosova i Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: OSRH

Ministar o spremnosti hrvatskog vojnika

“Čestitam na ovom velikom rezultatu uspješno savladavši sve prepreke na 30 kilometara dugoj stazi. Pokazali su kako niti jedna prepreka, niti jedan teren ma koliko zahtjevni bili, nisu nesavladivi hrvatskom vojniku”, rekao je ministar obrane Mario Banožić te dodao:

Foto: OSRH

“Čast je sudjelovati na ovakvom natjecanju i ovo je još jedan pokazatelj načina rada u Hrvatskoj vojsci, kao i to da je hrvatski vojnik uvijek spreman za sve zadaće koje se pred njega postave. Čestitam i ostalim sudionicima natjecanja, pripadnicima vojski naših partnera”.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.