Hsp

HSP UPALIO SVIJEĆE ZA VUKOVAR! Objasnili zašto su to učinili tri mjeseca prije Dana sjećanja

Autor: S.V.

Hrvatska stranka prava Osječko baranjske županije danas je u Osijeku zapalila 87 svijeća na početku Vukovarske ulice i na taj način obilježila početak povijesne bitke za Vukovar 1991. godine.

Dan kada su pale maske

“Bio je to dan kada su sve maske pale i kada su horde iz Srbije zajedno s domaćim izdajnicima krenule u opći napad i genocid nad Vukovarcima i urbanocid nad Vukovarom.

Za razliku od Dana sjećanja na žrtve Vukovara koje obilježavamo u studenome, kada se sjećamo svih poginulih Vukovaraca u borbi za svoj grad, HSP upravo 25. kolovoza obilježava sjećanje na borbu Vukovara za svoj grad. Time želimo iskazati poštovanje prema hrabrosti i odlučnosti Vukovaraca u svojoj želji da obrane svoj grad i Republiku Hrvatsku. Samo su hrabrost i odlučnost stanovnika Vukovara stajali nasuprot golemoj vojnoj sili neprijatelja.

Počast ljudima koji su stali u obranu

Upravo je ta nevjerojatna volja i želja Vukovaraca da pod svaku cijenu obrane svoj grad od velikosrpske agresije i četničkih pokolja i održavala sam grad tih 87 dana.

HSP želi na taj način iskazati počast hrabrosti i odlučnosti Vukovaraca te da bi se tako trebali ponašati svi u obrani domovine i svakome trenutku, pa i danas, kada su u pitanju nacionalni interesi. U obrani Vukovara sudjelovalo je više stotina HOS-ovaca, a oni su se posebice istaknuli sudjelovanjem u obrani Sajmišta i Bogdanovaca”, objasnili su iz ureda za odnose s javnošću HSP OBŽ.




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.