Foto: MORH/Privatni album

HRVATSKI VOJNIK KOJI JE POMEO KONKURENCIJU: 9-mjesečni sinčić Mata je njegova najveća pobjeda

Autor: Snježana Vučković

Pripadnik Hrvatske vojske skupnik Filip Ličanin pobijedio je u međunarodnoj konkurenciji na međunarodnom natjecanju za najspremnijeg pripadnika “Best Soldier Competition” u organizaciji Kosovskih sigurnosnih snaga na Kosovu.

Vijest o uspjehu hrvatskog vojnika koji je pomeo konkurenciju, u Hrvatskoj je primljena sa očekivanim oduševljenjem jer biti prvi u ovim zahtjevnim disciplinama – nije bilo niti malo lako.

Provjera tjelesne spremnosti (sklekovi i pregibi u dvije minute i trčanje 3200 metara), dnevna i noćna navigacija, gađanje iz jurišne puške i samokresa na različitim udaljenostima, prelazak pješačkih prepreka, gađanje ručnom bombom, pružanje prve pomoći i orijentacijska hodnja s naoružanjem, zaštitnom kacigom i opremom težine deset kilograma, discipline su u kojima je Filip bio najbolji.

Filip kao suprug i otac

Sreću zbog uspjeha svoga supruga, Martina Ličanin uopće ne skriva:

“Drago mi je što ste zainteresirani za Filipovu pobjedu i što svoje osjećaje, uzbuđenje i ponos mogu dijeliti i dalje. Svima nam je jako drago što je naš Filip dobio priliku sudjelovati na takvom natjecanju. Cijela obitelj je jako ponosna na njega i njegov uspjeh”, kaže nam ponosna Martina, Filipova supruga i majka njihovog zajedničkog sinčića, malog Mate.

Privatni album

Od Martine doznajemo da Filipov uspjeh ima cijenu, a to je njegova česta odsutnost:

“Iako nam je jako falio kod kuće, znali smo da će se taj izostanak i njegov trud isplatiti. Sa radošću smo dočekali našeg pobjednika, a ipak mu se najviše razveselio naš devetomjesečni sin Mata. Filip je već jutros nastavio pripreme za Hrvatskog najvojnika”, kazala nam je jučer Martina Ličanin.




Filipa smo danas na kratko uspjeli kontaktirati, no zatekli smo ga, kako je kazao, “kod generala na primanju”, pa nam je samo uspio kazati kako je sretan zbog svog uspjeha, kao i reakcije javnosti, no kako konkretnije odgovore ne smije davati bez privole nadređenih niti istupati u javnosti pa se tako nadamo intervjuu s njim nakon sutrošnjeg sastanka kod ministra.

Foto: Hrvatska vojska

 




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.