Foto: PAO team eFP BG-POL

HRVATSKI VOJNICI U POLJSKOJ POKAZALI SPREMNOST: Izvedeno bojevo topničko gađanje

Autor: S.V.

Nakon više od dva mjeseca zajedničkog uvježbavanja pripadnici 8. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj proveli su u srijedu, 22. rujna 2021. bojevo topničko gađanje. Time je potvrđena spremnost pripadnika hrvatskog kontingenta.

Voditelj gađanja, poručnik Luka Pavičić rekao je:

“Bila mi je čast voditi ovo gađanje jer znam da su svi naš pripadnici bili dobro pripremljeni i motivirani kako bi uspješno odradili postavljenu zadaću.”

Foto: PAO team eFP BG-POL

 

Bojevo topničko gađanje pratio je i hrvatski vojni izaslanik u Republici Poljskoj, kapetan bojnog broda Joško Šantić koji je čestitao pripadnicima hrvatskog kontingenta na profesionalno odrađenoj zadaći, a 8. hrvatski kontingent posjetio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Poljskoj Tomislav Vidošević.

Borbena grupa integrirana je u sastav 15. mehanizirane brigade vojske Republike Poljske, a sastavljena je od pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a koja je ujedno i vodeća nacija unutar Borbene grupe.
Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.