Foto: MORH

HRVATSKI VOJNICI POKAZALI SVOJU SPREMNOST! U samo 72 sata napravili su čudo u KB-u Dubrava!

Autor: Daniela Delale

U manje od 72 sata 200 hrvatskih vojnika podiglo je ekspedicijski kamp sa 25 šatora kapaciteta 220 kreveta za prihvat oboljelih pacijenata.

Pripadnici Zapovjedništva za potporu završili su u subotu, 21. ožujka, u 16 sati s postavljanjem samoodrživog ekspedicijskog kampa i potrebnih kapaciteta šatora tipa Alaska u sklopu primarnog intenzivističkog centra kod Kliničke bolnice Dubrava koji će se koristiti za prihvat oboljelih pacijenata od koronavirusa.

OVO JE DOKAZ KAKO HRVATSKA IMA VELIKO SRCE! Evo kako su prijevoznici odlučili pomoći radnicima koji i dalje putuju na posao!

Tako je u manje od 72 sata 200 hrvatskih vojnika podiglo ekspedicijski kamp sa 25 šatora kapaciteta 220 kreveta za prihvat oboljelih pacijenata, u skladu sa zahtjevima zdravstvene struke.

General Fuzul: Izgradnja kampa u iznimno brzom roku dokaz je kako su pripadnici Hrvatske vojske uvijek spremni izvršavati zadaće koje se pred njih postavljaju

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu, general-bojnik Mladen Fuzul, istaknuo je kako je iznimno ponosan što su njegovi pripadnici uspjeli postaviti kamp u tako brzom roku, naglasivši kako je to dokaz da su pripadnici Hrvatske vojske uvijek spremni izvršavati zadaće koje se pred njih postavljaju.




“Za postavljenje ovakvog kampa inače je potrebno od pet do sedam dana, a pripadnici Hrvatske vojske uspjeli su to za manje od dva dana”, pojasnio je general Fuzul te naveo neke od karakteristika kampa.

“Ono što je vrlo važno, kamp je samodostatan. Uveli smo i struju, a kako smo jutros i najavili, završili smo sa svim radovima i uspjeli uspostaviti da kamp bude autonoman. Autonomnost kampa, uz smještajne jedinice, iskazuje se i kapacitetima za spremanje tri obroka dnevno, autonomne blagovaonice, pranje rublja, tuširanje, sanitarne čvorove, skupljanje otpadnih voda, elektronergetski izvor, tako da može sam sebe opskrbljivati”, rekao je.




Slijedeći tjedan pripadnici HV-a započinju s gradnjom natkrivenog prostora unutar šatorskog naselja i između zgrade KB Dubrava i šatorskog naselja, koji će izravno povezati bolnicu sa šatorskim naseljem

General Fuzul je također naglasio kako je Hrvatska vojska pripremila smještajni dio kako se od nje očekivalo, a također spremna je i za nove zadaće koje im slijede.

“Slijedeći tjedan, temeljem zahtjeva Kliničke bolnice Dubrava, pripadnici Hrvatske vojske počinju s gradnjom natkrivenog prostora unutar šatorskog naselja i između zgrade KB Dubrava i šatorskog naselja, koji će izravno povezati bolnicu sa šatorskim naseljem. Pripadnici HV-a će biti podijeljeni u četiri tima”, rekao je.

Tijekom prijepodneva predsjednik RH Zoran Milanović i ministar Krstičević obišli ekspedicijski kamp i šatore kod KB Dubrava

Podsjećamo, tijekom prijepodnevnih sati ekspedicijski kamp i šatore kod KB Dubrava obišli su predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera OS RH admirala Roberta Hranja.

Tom prigodom, predsjednik RH Zoran Milanović je rekao kako se došao sam osobno uvjeriti u nešto što i zna, da je vojska spremna izvršiti nešto u jako kratkom roku.

“Zadatak je postavljen, izvršen i nadam se da neće biti prave potrebe za korištenje ovih kapaciteta”, rekao je Milanović.

U kontekstu izgradnje ekspedicijskog kampa i pomoći Hrvatske vojske, kao dijelu sustava domovinske sigurnosti, ministar Krstičević je rekao kako je Hrvatska vojska spremna za pružanje i dodatne pomoći u slučaju potrebe.

“Naložio sam da se naprave i dodatni planovi angažmana Hrvatske vojske u potpori Stožeru Civilne zaštite. Vidimo da Stožer civilne zaštite i Ministarstvo zdravstva rade odličan posao. Mi smo i dodatno spremni pomoći stožerima Civilne zaštite. Situacija je složena i traži odgovornost svih nas”, zaključio je Krstičević.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.