HRVATSKI BRANITELJ ŽESTOKO ODGOVORIO PUHOVSKOM: ‘Evo što imam za reći o tome da su branitelji institucijska poremećenost!’

Autor: A.Pranjić

''Njemu je smiješno što u Hrvatskoj postoje „branitelji“, a nije mu smiješno što u zemljama koje su bile agresor na Republiku Hrvatsku, poglavito u Srbiji, one koji su u vrijeme Domovinskog rata ubijali, protjerivali, pljačkali, palili i tome slično nazivaju četnicima ili borcima za otadžbinu. Rat za Hrvatsku je počeo još 1971., nastavljen je nakon smrti zločinca Josipa Broza Tita, a na bojnom polju vodio se od 1990. do 1996. godine. Neće nama razni puhovski držati lekcije, jesmo li mi branitelji ili veterani'', smatra ovaj branitelj.

Hrvatski branitelji i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) Mladen Pavković prokomentirao je izjave političkog analitičara Žarka Puhovskog. Navodi kako je Puhovski svojom izjavom uvrijedio sve branitelje. Osim toga, pita se kako ”takav analitičar i komentator, a u biti lažov, falsifikator i neznalica osnovnih povijesnih događanja uči studente?”.

”Nema neke značajnije tv-emisije na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), a da se sa svojim komentarima i analizama, od vremenske prognoze, potresa, valjanja po blatu, poljoprivrede, pa sve do političkih komentara ne pojavljuje jedan i jedini – Žarko Puhovski. Takvog majka rađa svakih stotinu godina. U sve se razumije.

Sada čitamo (Dnevno.hr, 2. prosinca 2015.) da je ovaj „analitički mutikaša“ među ostalim izjavio da je „Domovinski rat počeo tek 1991. godine, napadom na Osijek i Vukovar“, a da je „Balvan revolucija“ – loš vic! Također je naglasio da je rat 1991. bila kombinacija građanskog rata i jugoslavenske agresije. Zatim je dodao da je „najsmješnije da još postoje „branitelji“, pošto Hrvatsku ne treba braniti“, jer su to po njemu, – „mitske kategorije“. Puhovski je i zaključio da ostale zemlje imaju Ministarstvo veterana, a da je kod nas na djelu „institucijska poremećenost“.

Nakon svega ovoga malo tko može ostati ravnodušan. Pa, prvo pitanje glasi: zar takav analitičar i komentator, a u biti lažov, falsifikator i neznalica osnovnih povijesnih događanja uči studente? U vrijeme Brozove Jugoslavije, vjerujte, nije obavljao malu i veliku nuždu u medijima, a danas javno govori tako kao da ga je neki klinac pogodio praćkom u glavu!”, navodi Pavković.

”Čini se da previše čita srpsku, odnosno četničku literaturu, odnosno da je doktorirao kod Vojislava Šešelja (ne bi se iznenadili). Jugoslavija se raspala (na „papiru“) odmah nakon Brozove smrti, a u praksi je nije bilo od 1990. godine. Međutim, ona još uvijek postoji u glavama raznih pupovaca, pusića, mesića, manolića, josipovića i niz drugih pomozbog junaka među kojima se poglavito ističe, a tko drugi nego Žarko Puhovski. HRT ga sigurno ne bi toliko angažirao da ne laže i maže kako aga kaže. Njemu je smiješno što u Hrvatskoj postoje „branitelji“, a nije mu smiješno što u zemljama koje su bile agresor na Republiku Hrvatsku, poglavito u Srbiji, one koji su u vrijeme Domovinskog rata ubijali, protjerivali, pljačkali, palili i tome slično nazivaju četnicima ili borcima za otadžbinu. Rat za Hrvatsku je počeo još 1971., nastavljen je nakon smrti zločinca Josipa Broza Tita, a na bojnom polju vodio se od 1990. do 1996. godine. Neće nama razni puhovski držati lekcije, jesmo li mi branitelji ili veterani”, smatra ovaj branitelj.

”Hrvatski branitelji su vjerovali da im više nikada ti i takvi ne će pisati povijest, ali zahvaljujući i tome što se kod nas nije provela lustracija, što je veliki broj Udbaša bez ikakve provjere ubačen u sve pore društvenog i političkog života danas imamo to što imamo. Mrtvi se okreću u grobu. Onaj tko je bio hrvatski domoljub i branitelj uvijek će to i ostati, kao što će i tvor, inače mala, simpatična životinjica, uvijek smrdjeti, pa kako god da se opere. I jednog i drugog može se prepoznati na daljinu. (Čak i preko malih ekrana)”, zaključuje Mladen Pavković.




Autor:A.Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.