Dino Stanin/PIXSELL

HRVATSKI BRANITELJ ZAGRMIO: Generala Gotovinu proglasiti Junakom Domovinskoga rata!

Autor: A. Pranjić

''? Tim prije što je i ona svojom promašenom hajkom itekako doprinijela imidžu ovog istaknutog hrvatskog ratnika (sjetimo se samo da su za Gotovinu Amerikanci raspisali i tjeralicu i ponudili čak 5 milijuna dolara (kao za Osamu bin Ladena) tko ga izda, a da je u isto vrijeme i Šime Lučin, tadašnji Ministar unutarnjih poslova RH također u ime hrvatske policije ponudio ne malu svotu za ovog junaka – živog ili mrtvog!)'', smatra.

”Svi ističu da je general pukovnik Ante Gotovina među najzaslužnijima, ako ne i najzaslužniji, za uspjeh Vojno-redarstvene operacije Oluja 95, koja je označila i završetak srpske agresije, odnosno dugogodišnjeg rata. Međutim, ako je to tako, onda zbog čega se samo govori o tome, zašto se Gotovina i službeno, na razini države, ne proglasi prvim Junakom hrvatskog Domovinskoga rata, tim više što Hrvatska još do danas, dakle 25 godina od početka srpske agresije i 20. obljetnice od Oluje nikoga, ali nikoga nije proglasila ovakvim junakom?”, pita se predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) Mladen Pavković.

Navodi kako je njegovu inicijativu prvi podržao general Ljubo Ćesić Rojs.

”Udruge proizašle iz hrvatskog Domovinskoga rata dodijelile su ovo priznanje generalu Gotovini još 2005. godine (!), u prepunoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, u vrijeme kad su određene skupine Hrvata, u suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, i i po nalogu one čuvene tužiteljice Carle del Ponte, kao zvijer proganjale najpoznatijeg hrvatskog generala. Međutim, u isto vrijeme (što smo to zaboravili?) u Zagrebu su svaki čas sa osmijehom, i „crvenim tepihom“, dočekivali ovu promašenu, zlobnu i osvetnički raspoloženu tužiteljicu, koju bi na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ako ništa drugo a onda trebalo upitati – drugarice, kako vam je danas? Tim prije što je i ona svojom promašenom hajkom itekako doprinijela imidžu ovog istaknutog hrvatskog ratnika (sjetimo se samo da su za Gotovinu Amerikanci raspisali i tjeralicu i ponudili čak 5 milijuna dolara (kao za Osamu bin Ladena) tko ga izda, a da je u isto vrijeme i Šime Lučin, tadašnji Ministar unutarnjih poslova RH također u ime hrvatske policije ponudio ne malu svotu za ovog junaka – živog ili mrtvog!)”, smatra.

”Stoga, ne budimo licemjerni, iliti „glumci“. Ako svi smatraju da je Gotovina najzaslužniji, onda neka on i oficijelno bude prvi – Junak hrvatskog Domovinskoga rata! Međutim, ono što je još zanimljivije je i činjenica da je ministar branitelja bez branitelja Predrag Matić dosad dobio dva (2) puta više ratnih i inih odličja i priznanja nego – Ante Gotovina! Pametnome dosta!”, zaključuje Mladen Pavković.

 

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.