Hrvatska vojska slavi svoj dan! Provjerite gdje i kada razgledati s čim raspolažu!

Autor: Dnevno / I.Br.

Pripadnici Hrvatske vojske pred mnoštvom zainteresiranih posjetitelja na nekoliko lokacija u gradu Zagrebu, generalnim probama održanim u subotu, 25. svibnja 2019. godine pokazali su kako je sve spremno za sutrašnju svečanost povodom obilježavanja 28. obljetnice osnutka Hrvatske vojske.

Na ŠRC Jarun održana je generalna proba vježbe Jarun 19 gdje je Hrvatska vojska još jednom pokazala svoje sposobnosti i spremnost za izvršavanje i onih najsloženijih zadaća.

Također, održane su i generalne probe svečane ceremonije Velike smjene straže na Markovu trgu i koncert Orkestra Hrvatske vojske na Jelačićevom trgu koje je pratio veliki broj zainteresiranih građana i turista.

Svečani program u nedjelju

U centralnom dijelu programa koji će se održati u nedjelju 26.svibnja, tijekom prijepodneva visoki državni dužnosnici i izaslanstva Ministarstva obrane i Hrvatske vojske položit će vijence i zapaliti svijeće na gradskim grobljima diljem Hrvatske.

Na Jarunu će se održati i Sveta misa zadušnica za stradale u Domovinskom ratu, koja će započeti u 10:30 sati u Crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu. Nakon mise će se položiti vijenac pred spomen obilježjem „Sveta Mati Slobode”.

Na ŠRC „Jarun“, od 10 do 21 sat bit će izložen taktičko-tehnički zbor, gdje će posjetitelji moći razgledati naoružanje i vojnu opremu Hrvatske vojske.




Od 17 do 19 sati  posjetitelji će moći vidjeti pokaznu vježbu Zapovjedništva specijalnih snaga, prikaz sposobnosti i vještina kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman i metodsko pokaznu vježbu rada vodiča službenih pasa Pukovnije vojne policije.

S početkom u 18:30 sati, na Jarunu održati će se sadržajni program koji uključuje ispaljivanje počasnih plotuna, padobranske skokove, vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, vježbu Hrvatske vojske MINEX u kojoj sudjeluje Hrvatska kopnena vojska, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Zapovjedništvo specijalnih snaga i Središnjica za obavještajno djelovanje te letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Planiran je i nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“.

Za građane će biti organiziran i vojnički grah, u 13 sati i u 17 sati.




Kako je bilo danas na generalnoj probi uoči velike proslave, pogledajte u galeriji fotografija.

 

Autor:Dnevno / I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.