Screenshot

Hrvatska vojska oduševila sa svojom porukom Vatrenima: ‘Vi ste Hrvatska: srce junaka i osmijeh pobjednika’

Autor: Hina

 “Vi ste Hrvatska: srce junaka i osmijeh pobjednika” – poručila je u subotu Hrvatska vojska reprezentativcima i izborniku Zlatku Daliću uoči povijesne, finalne utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji i istaknula da su nizom spektakularnih pobjeda ostvarili još jedan veliki nogometni, ali i hrvatski san te da im i oni pripremaju doček dostojan svjetskih prvaka.

Hrvatske vojska istaknula je da su “Vatreni” na terenu dokazali i pokazali kako to igra jedno srce, jedna duša – kako igra Hrvatska, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

 “Spremamo vam doček dostojan svjetskih prvaka!”, poručila je Hrvatska vojska hrvatskim nogometašima.

Podršku reprezentativcima i izborniku Zlatku Daliću dao je i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je istaknuo da su pokazali kako Hrvatska treba ići dalje: zajedno, timski i  – domoljubno.

“Ovo je Hrvatska koja diše i živi snove hrvatskih branitelja. Pokazali ste poniznost, jedinstvo i zajedništvo. Pokazali ste kako Hrvatska treba ići dalje: zajedno, timski i  – domoljubno. Veliko hvala Zlatku Daliću, koji je čvrsto stajao nogama na zemlji i do samoga kraja ostao ponizan s vjerom u dragog Boga, ostao prkosan i staložen u obrani boja naše zastave. Naše ‘Vatrene’ transformirao u mentalno najčvršću reprezentaciju. U svega sedam mjeseci, dokazao kako su čuda moguća”, poruka je ministra Krstičevića.

I načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov naglasio je da će taj povijesni uspjeh imati pozitivne posljedice za narod i državu.

“Ovo je vrijeme čuda, ovo je san koji je postao stvarnost! Ovo su povijesni dani, baš onakvi dani kakvi su bili kada smo stvarali Lijepu našu, kada smo sanjali da za crvene i bijele kockice čuje cijeli svijet, da svima pokažemo kako to kuca srce hrvatsko, junačko, što je to hrvatski inat, ponos i prkos”, kazao je general Šundov.




U MORH-u podsjećaju kako je uoči odlaska hrvatskih nogometaša na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju u herojskom Vukovaru, general zbora Mirko Šundov predao izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću repliku hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Predstavnici Hrvatske vojske primili su donaciju hrvatskih reprezentativaca iz akcije Vatreno srce, koji su za Josipa Milkovića, sina hrvatskog branitelja koji je stradao 2016. godine za vrijeme obuke, prikupili 130.000 eura za nabavu ortopedskih pomagala.

Također, u sklopu Godine spremnosti i aktivnosti Hrvatskog vojnika izbornik reprezentacije Zlatko Dalić u više navrata podržao je suradnju profesionalnih sportaša i hrvatskih vojnika, a održao je i motivacijsko predavanje pripadnicima Hrvatske vojske.
Hrvatska vojska je uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvom sa Sljemena poslala podršku Vatrenima (poveznica na podršku Vatrenima: https://www.youtube.com/watch?v=VwfBiA7SYUc), a uoči osmine finala hrvatski vojnici snimili su i prigodan video – Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska (poveznica na video: https://www.youtube.com/watch?v=WPGpyBiA5e8).




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.