Foto: Ministarstvo branitelja

HRVATSKA S UKRAJINOM DIJELI LEKCIJE NAUČENE U DOMOVINSKOM RATU: Medved potvrdio spremnost za obuku njihovih vojnika u RH

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima, primio je u Ministarstvu hrvatskih branitelja izaslanstvo Vrhovne Rade Ukrajine predvođeno potpredsjednicom Olenom Kondratiuk.

Potpredsjednica ukrajinskog parlamenta Kondratiuk je izvijestila o trenutnom stanju u Ukrajini i napadima Ruske Federacije na energetska postrojenja koja su pretrpjela znatna oštećenja.

Naglasila je kako se ukrajinska vojska pokazala kao moderna vojna sila na razini NATO standarda, zahvalila je Hrvatskoj na potpori Ukrajini za članstvo u EU. Također je izrazila potrebu za medicinskom i psihosocijalnom rehabilitacijom ozlijeđenih vojnika te pomoć u pružanju psihološke pomoći obiteljima poginulih branitelja.


Medved naglasio snažnu potporu Ukrajini

Foto: Ministarstvo branitelja

Ministar Medved je naglasio da će Republika Hrvatska nastaviti pružati snažnu potporu Ukrajini u borbi za slobodu.

Ministar se osvrnuo i na spremnost Hrvatske da kroz EU-ovu misiju sudjeluje u obuci ukrajinskih vojnika na teritoriju Hrvatske te da s Ukrajinom podijeli svoje znanje, iskustvo i naučene lekcije kako bi mjere koje provodi Ukrajina bile učinkovite.

Foto: Ministarstvo branitelja

Potpredsjednica Kondratiuk zahvalila je ministru Medvedu na ostvarenoj suradnji i pomoći, kao i na sveukupnoj potpori koju hrvatska Vlada pruža Ukrajini i ukrajinskom narodu u borbi protiv ruske agresije te na hrvatskoj inicijativi i organizaciji prvog parlamentarnog summita Međunarodne krimske platforme koji se održava u Zagrebu.

Dogovoren je nastavak suradnje i daljnja razmjena iskustava u pogledu braniteljske i stradalničke populacije iz nadležnosti Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva branitelja Ukrajine.

Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.