Foto: Hrvatski vojnik

Hrvatska nabavlja moćno oružje: Vlada RH odobrila milijune za novu ‘zvjerku’

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Vlada Republike Hrvatske je na 251. sjednici održanoj u četvrtak 21. rujna 2023. godine donijela Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90.

Riječ je nabavi jednokratnih protuoklopnih prijenosnih raketnih sustava RGW 90 kratkog dometa čime će se zadovoljiti zahtjevi za opremanjem lakih pješačkih postrojbi, postrojbi iskrcajnog pješaštva i specijalnih postrojbi.


RH PREPOZNALA VAŽNOST ULAGANJA U OBRANU! Vlada prihvatila izvještaj MORH-a: Evo što su učinili s milijardama

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je kako su Vlada i Ministarstvo obrane odlučni u daljnjem unaprjeđenju i modernizaciji sposobnosti Hrvatske vojske jer je to izravan ulog u sigurnost i potpora implementaciji NATO ciljeva sposobnosti.

Važno sredstvo za obranu RH

Foto: MORH/ F. Klen

“Navedeni raketni sustav u potpunosti zadovoljava potrebe Hrvatske vojske u pogledu zahtjeva za opremanjem postrojbi prijenosnim jednokratnim protuoklopnim raketnim sustavima te je dugoročno sigurnosno i obrambeno sredstvo važno za Republiku Hrvatsku”, rekao je ministar.

Na teret Vlade ide 2.637.514,30 eura

Dodao je kako ukupna vrijednost nabave ovoga raketnog sustava, uključujući PDV, iznosi 3.878.697,50 eura, za što su sredstva planirana u državnom proračunu na razdjelu Ministarstva obrane za 2023. i 2024. godinu.

Ovom Odlukom Vlada je dala suglasnost Ministarstvu obrane za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2024. godini za nabavu jednokratnog protuoklopnog prijenosnog raketnog sustava RGW 90 u iznosu od 2.637.514,30 eura.
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.