Foto: Privatna arhiva

Hosovcu ‘pukao film’: ‘Gadi mi se gledati kako Plenković cipelari mrtvog Danijela’

Autor: Snježana Vučković

Aktualno prijepodne kojim je započela današnja saborska sjednica, od prve je minute izazvalo iskre između vladajuće stranke i opozicije.

Premijer Andrej Plenković bio je zasut različitim pitanjima, no tema o mogućem priljevu migranata i terorizmu koju je načeo Daniel Spajić  – dovela je do potpune eskalacije i neminovnog premijerova doticanja Danijela Bezuka.


Foto: Saborska TV

HDZ ustrajan u povezivanju Markuša s terorizmom

Plenković je i ovoga puta člana bivšeg pripadnika HOS-a Damira Markuša stavio u kontekst “terorizma” i osobe koja je pokojnog Bezuka podržala u napadu na Banske dvore, što je izazvalo plimu reakcija iz redova Domovinskog pokreta.

Osobito burno reagirali su Ivan Penava i Stipo Mlinarić koji je kazao da je SOA zaključila kako nije bila riječ o terorističkom napadu, te da ako itko ima veze sa teroristima, onda je to HDZ koji je u koaliciji sa SDSS-om.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Penava je dodao da je teroristički čin ubojstvo 12 redarstvenika za koje nitko nije odgovarao:

“To vas ne sekira, vama je problem Markuš? Porazgovarajte se malo sa savješću…”

Markuš: ‘Plenković me proziva iako sam nebitan”

Osim Plenkovića, ustrajnost u tome da je Bezuk počinio teroristički čin, te da ga je u tome podržao Markuš, oglasio se i Ante Deur koji poštuje Markuša kao branitelja, ali ne i njegovo “podržavanje terorizma”.

Odgovor na pitanje kako to da bivši pripadnik HOS-a postaje redovita saborska tema, dao nam je prozvani Damir Markuš:

“Sve je to populizam. Ja znam da sam nebitan, ali u ovom trenutku kao član DP-a savršeno odgovaram Plenkoviću za zadavanje političkih udaraca. Bilo bi mu pametnije da priča o Anti Todoriću i fijasku s dokazima koje će plaćati hrvatski narod”.
Premijer napao HOS-ovca, ovaj ga komentarom ‘izuo iz cipela’: ‘Laki je malo nervozan’

“Danijel je bio usamljeni vuk, ali ja ga se neću odreći”

Danijelov stric Zdravko Bezuk poginuo je kao pripadnik HOS-a u Vukovaru i bio je suborac Damira Markuša, a u Domovinskom ratu borio se i njegov otac Zdenko koji je bio pripadnik kutinske specijalne policije. To su spone sa Markušom koji je također iz Kutine, no jesu li dovoljne da bi ga premijer povezivao sa terorizmom?

“Koliko ja znam, DORH je Danijela Bezuka okarakterizirao kao ‘usamljenog vuka’ bez pomagača. Želim da se zna, to što je pokojni Danijel učinio nikako nije bilo dobro, ali ja ga se nikada neću odreći. Gadljivo mi je gledati kako ga HDZ na čelu s Plenkovićem u političke svrhe mrtvog cipelari. I njega i njegovu obitelj…”
Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.