Daniel Kasap/PIXSELL

Glogoški u suzama poručio invalidima: ‘Ne činite to!’

Autor: S. Vučković/T. Pšenko

Uz njega se rasplakao i branitelj Škrtić. Glogoški je tek uspio izustiti da branitelji ostaju pri svemu što su do sada rekli te da šator ne napuštaju.

Tiskovna konferencija održana u braniteljskom šatoru ispred Ministarstva branitelja iznjedrila je buru emocija i podrške branitelja. Naime, nekolicina stopostotnih invalida Domovinskoga rata odlučila je dati podršku branitelju Branku Škrtiću koji je štrajkao glađu. Podršku su branitelji namjeravali pokazati također štrajkom glađu od kuće. Kako bi se to spriječilo, a imajući na umu sve moguće posljedica na zdravstveno stanje solidarnih invalida, Škrtić je odlučio prekinuti svoj štrajk glađu. Tiskovnu je konferenciju Škrtić iskoristio kao prigodu da se obračuna s ministrom Predragom Matićem pri čemu ga je nazvao lažljivcem, a njegovo ministarstvo lažljivim ministarstvom. Razlog Škrtićeve ljutnje bila je Matićeva izjava u jednom radijskoj emisiji u kojoj je izjavio da branitelj Škrtić štrajka glađu u znak potpore njemu, ministru Matiću. Škrtić je tu izjavu spremno demantirao te dodao da mu je Matić u jeku svega nudio i “fotelju”, no on ju je odbio.

“Rekao sam mu da ja imam sve, a na prosvjedu sam zbog onih koji nemaju ništa”, izjavio je Branko Škrtić, ratni vojni zapovjednik treće bojne 2. gardijske brigade koji je štraj glađu započeo početkom studenoga iz jasnih razloga, kako ih je sam opisao: “Štrajkam glađu i odbijam i lijekove i hranu. Bit ću samo na vodi, a na ovaj sam se čin odlučio zato kako bih podržao braniteljske zahtjeve. No, ja tražim još i ostavku premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ive Josipovića. To su te crvene zmije koje uništavaju nacionalni duh ove države”, objasnio je Škrtić.

Nakon Škrtića, na tiskovoj je konferenciji riječ preuzeo Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100% HRVI I. skupine Domovinskoga rata. Pokušao je još jednom apelirati na najteže invalide Domovinskoga rata da ne sudjeluju u štrajku glađu, no prekinule su ga suze. Uz njega se rasplakao i branitelj Škrtić. Glogoški je tek uspio izustiti da branitelji ostaju pri svemu što su do sada rekli te da šator ne napuštaju.

Autor:S. Vučković/T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.