General Sačić nakon Vulinovih izjava: ‘HRVATSKA JE OPET NAPADNUTA!’ | Dnevno.hr
Robert Anic/PIXSELL

General Sačić nakon Vulinovih izjava: ‘HRVATSKA JE OPET NAPADNUTA!’

Autor: dnevno.hr

General Željko Sačić na svojem se Facebook profilu osvrnuo na izjave srbijanskog ministra obrane, Aleksandra Vulina. Kako ih je doživio i što im zamjera, Sačić je napisao u podužem Facebook statusu koji prenosimo u cijelosti:

“Eto, sad, nakon večerašnje (nevjerojatne) izjave srbijanskog ministra obrane, Aleksandra Vulina izrečene na području Republike Hrvatske,u Šibeniku, da se ranih devedesetih na području naše domovine Hrvatske nije vodio Domovinski rat u kojem smo se obranili i oslobodili od velikosrpskog agresora, već da se po njegovom, ali i po službenom stajalištu vlade Republike Srbije, tu, kod nas  vodio “građanski rat, (op.a., između Srba i Hrvata) o kojem ima istina koliko i strana u građanskom ratu”!!!!???…a u nastavku izjave srbijanski ministar Vulin izražava nadu..” da će gospodin Pupovac “umeti da zaštiti Srbe u Hrvatskoj”!!!???… Stvari su sada i najvećim političkim  slijepcima i dobrim hrvatskim naivčinama (valjda) potpuno jasne… Naime, kako je i vidljivo, mi smo, kao Republika Hrvatska i kao hrvatski narod OPET NAPADNUTI… Doduše verbalno, ali tako je bilo i krajem 80-ih.. kako nam to razložno admiral Domazet već  godinama govori (puno prije od njegova “razrješenja” iz tijela Ureda naše predsjednice).

Dakle, nije nikako slučajna izjava Aleksandra Vučića, od prije nekoliko  dana, o… “potrebi revidiranja teksta Zakona o hrvatskim braniteljima, jer te odredbe nas Srbe jako bole”….u čijim uvodnim odredbama se naglašava prava priroda Domovinskoga rata, kao velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, i to na temelju naših krvavih i strašnih iskustava, sjećanja, dokumenata, dokaza, međunarodnih dokumenta UN-a, UNPROFORA, EU… Još uvijek prisutnih posljedica… nestalih osoba, minskih polja i drugih velikih i nepojmljivih ratnih nesreća na hrvatskom tlu. No, najvažnije, sve to je utvrđeno i na temelju sadržaja pravomoćnih presuda Međunarodnog suda u Haagu kao i Međunarodnog kaznenog suda u Haagu u presudama srbijanskim ratnim zločincima,kao i na  temelju odredbi  naše saborske Deklaracije o Domovinskom ratu.

Ali aktualno  srpsko vodstvo,koje nije denacificirano,suđeno za svoja ratna zlodjela,koje je duboko involvirano u sama velikosrpska agresorska zbivanja s početka 90-tih na području naše Domovine,uporno laže,bezočno nameću svoju “istinu” o karakteru te  velikosrpske agresije,koju žele prikazati,kako vidimo .. “građanskim ratom”!!!???..Oni nam  neumorno žele nametnuti krivnju ili barem podijelit krivnju sa nama za provedeno etničko čišćenje,genocid, agresiju i višegodišnju okupaciju trećine hrvatskog državnog područja na kojem su uveli fašistički režim,teror i etničko čišćenje svih nesrba….

STOGA,
Predsjednice RH,Predsjedniče Vlade RH,ministre vanjskih poslova,što još čekate.ZAŠTITITE HRVATSKE NACIONALNE INTERESE,  ODMAH  PREKINITE DIPLOMATSKE ODNOSE SA TOM SUSJEDNOM DRŽAVOM SRBIJOM ČIJE DRŽAVNO I POLITIČKO VODSTVO  SVAKODNEVNO KRŠI TEMELJNE POSTULATE MEĐUNARODNOG PRAVA,ODLUKE MEĐUNARODNIH SUDOVA I TO NA NAŠU ŠTETU…. I NAJVAŽNIJE, JAVNO OMALOVAŽAVA, VRIJEĐA, RUGA SE I KLEVEĆE ŽRTVE I SVE HRVATSKE BRANITELJE IZ  DOMOVINSKOG RATA…I TO U SURADNJI U SPREZI SA SVOJIM PULENIMA  I DRUGOM PROTUHRVATSKOM BRATIJOM ZADUŽENOM ZA (NEUSPJEŠNU) POTRAGU  ZA DAVNO POBIJENIM (BEZ SUDA I ZAKONA) USTAŠAMA I “USTAŠKIM GUJAMA” NA PODRUČJU HRVATSKE.

A VI MINISTRE I POBJEDNIČKI  RATNI GENERALE KRSTIČEVIĆU, ZAJEDNO SA SVIM NAŠIM TAJNIM I JAVNIM SIGURNOSNIM SLUŽBAMA, UČINITE SVE U  SKLADU SA VAŠIM ODGOVORNOSTIMA I OBVEZAMA, MEĐUNARODNIM SAVEZNIŠTVIMA, DA SE UVIJEK MOŽEMO OBRANITI OD PROBUĐENIH VELIKOSRPSKIH,FAŠISTIČKIH  I ČETNIČKIH AVETI KOJI SU,UOSTALOM  I OVO LJETO,NA DJELU  POKAZALI DA NAM ŽELE…. ZLO. MI NAPROSTO U OVAKVOM OKRUŽENJU  MORAMO BITI SPREMNI….ZA OBRANU SVOJEG DOMA I SVOJE DOMOVINE HRVATSKE…”, napisao je Sačić.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.