Foto: Goran Mehkek / CROPIX

General pobjesnio na HRT: ‘Možete li niže, bijednici?’

Autor: Snježana Vučković

Ovoga vikenda na Prvom programu u 13:05 HRT prikazana je prva epizoda četvrte sezone dokumentarne serije nazvane Heroji Vukovara – Grad II: Proboj ili žrtva.

Naš portal je već pisao o  reakciji grada-heroja (točnije od samih heroja) i njihovim brojnim kritikama zbog popodnevnog termina prikazivanja.


Iz Vukovara suklja bijes: Kažu da ih je HRT ponizio kao nitko do sada

Branitelji Vukovara zbog termina oštro reagirali i prije prikazivanja

“Naravno da izražavamo nezadovoljstvo zbog termina prikazivanja novog serijala Heroji Vukovara. U 13.06 na HRT-u?? Zar nismo zaslužili udarni, večernji termin u danima sjećanja na herojsku obranu Vukovara?”, kazao nam jedan od administratora Facebook grupe Heroji Vukovara, vukovarski heroj Damir Markuš uoči prikazivanja prve epizode.

Članovi ove vrlo aktivne grupe u komentarima su se složili da takav termin nije slučajnost i zaključuju: termin je takav jer je tada najslabija gledanost.

Foto: Heroji Vukovara

Sada nakon što je prikazivanje započelo, javio se i general Željko Sačić koji je sa nama podijelio ljutnju prema HRT na koji je sasuo pravu paljbu:

Sačić: Sramota je deblokadu Vukovara prikazati u nevidljivom terminu

“Komentirao sam i kod njih, pitao sam mogu li kao medijska kuća niže, manipulativnije, nezainteresiranije i licemjernije? Jer, omalovažavajuće je i uvredljivo prema svim žrtvama živih i mrtvih heroja položenih tada za deblokadu Vukovara ispred Marinaca, da se uredništvu nominalno i financijski naše, hrvatske javne televizije čini sasvim “normalno” i primjereno prikazivati jednu brutalno tešku ratnu dramu u tom ‘nevidljivom’ terminu?”

Sačić zaključuje da HRT na ovaj način od hrvatske javnosti želi sakriti punu istinu i razinu stradanja i žrtve tadašnjih hrvatskih oružanih snaga pri deblokadi Vukovara, rije svega ATJ Lučko i tada tamo svih drugih pripadnika Specijalne policije MUP-a RH kao i tenkista ZNG- a:
“Tu su epizodu, pazite sad dobro, prikazali u subotu u 13:10, sa reprizom u ponedjeljak u rano jutro u 04:10 sati?“, čudi se Sačić sasipajući paljbu na HRT:

“Bijedni sramotnici, nedostojni ste žrtve hrvatskih heroja! Hrvatski narode, sami dajte odgovor na pitanje “tko nas sabotira, tko nas okupira ?”

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.