Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

(FOTOGALERIJA) GENERAL GOTOVINA čestitao hrvatskim vojnicima na uspješno završenoj obuci

Autor: Dnevno

Svim novim polaznicima Hrvatske vojske, koji su uspješno završili obuku prvog naraštaja Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, na Kninskoj tvrđavi svečano su uručene značke i diplome.

Ministar obrane, Damir Krstičević poručio je kako je ovom zahtjevnom obukom počelo novo poglavlje HV-a pod geslom “Budućnost pripada hrabrima”. Čestitavši polaznicima istaknuo je kako su time prikazali iznimne sposobnosti i pobjednički karakter, koji oduvijek krasi hrvatskog vojnika, pa se budućnost Hrvatske vojske nalazi u rukama onih najhrabrijih.”Završetak ove obuke označava početak novog poglavlja u obučavanju Hrvatske vojske te predstavlja jamac sjajne budućnost i smjera razvoja Hrvatske vojske. Ovime je započelo jedno novo razdoblje, brušenje oštrice kora dočasnika na nižim taktičkim razinama, koji će svoje vojnike voditi i u borbenim djelovanjima ukoliko to bude potrebno.”, rekao je Krstičević

Podsjetio je kako je važnost ovakve obuke prvi prepoznao general Gotovina, još za vrijeme Domovinskog rata. “Šepurine su stvorile bolje, jače i nezaustavljive hrvatske vojnike, što su i pokazali u pobjedonosnim operacijama Domovinskog rata, posebno u operacijama Bljesak i Oluja“, naglasio je ministar Krstičević.

General Ante Gotovina rekao je, da je ovom obukom Hrvatska vojska dobila vrhunski obučene vođe, koji svojim znanjem i vještinama jamče spremnost i sposobnost Hrvatske vojske. “Svakome od tih mladih ljudi čestitam i želim im puno uspjeha u svim misijama koje se pred njima nađu!”, poručio je general Gotovina, dodavši da spremnost vojnika uvijek mora biti u središtu razvoja vojske.

Polaznicima obuke čestitao je i general Šundov. “Neka vam heroji poput našeg Marka Babića i hrabri branitelji iz Domovinskog rata budu uzor i inspiracija u savladavanju izazova i ostvarivanju ciljeva, kako bi postali vođe koje će vojnici slijediti s poštovanjem, a zapovjednici cijeniti i rado imati u svojim postrojbama!”, istaknuo je Šundov.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.