Dnevno

(FOTO/VIDEO) ZBOGOM, RAMBO! Jastreb održao potresan govor, suborci o preminulom heroju: ‘Znao je da će umrijeti’

Autor: Snježana Vučković

Danas je na vukovarskom groblju pokopan heroj Domovinskog rata, vukovarski branitelj Siniša Mataija Rambo.

Mataija nije bio jedini branitelj s nadimkom Rambo, no upravo on je, kažu njegovi suborci, taj nadimak nosio s razlogom i možda jedino zaslužno.

Brojni prijatelji pokojnog Siniše danas su se okupili kako bi mu rekli posljednje zbogom, a među njima je bio i veliki broj pripadnika HOS-a koji o Rambu pričaju s posebnim pijetetom. Jer, na stranu to što je Rambo bio veliki heroj. On je, kaže nam Zvone Ćurković, zapovjednik vukovarskog HOS-a, prvenstveno bio velik čovjek:

Dnevno

“Sprovod je upravo završio… Uopće to ne bih nazvao sprovodom… Cijeli ovaj događaj danas bio je jedno veliko srce”, priča nam emotivno Ćurković i objašnjava:

“Sjećam se njegove požrtvovnosti u vrijeme rata… U Vukovaru u koji sam došao braniti, nisam imao nikakav smještaj. Ali tu se našao Rambo. Ponudio mi svoju sobu, svoj krevet, a on se sklupčao i spavao na podu. I takav je bio prema svima. Bojim se da ga je u konačnici to i potrošilo”, kaže Zvone Ćurković.

Dnevno

“Potresen sam, jasno, ali ipak smatram da je način na koji je umro blagoslov. Dan prije je nazvao sve nas suborce, iako smo komunicirali povremeno, po potrebi i ne baš često. Rambo je znao da će umrijeti i umro je. Bezbolno i u sekundi”.

Među velikim brojem ljudi pojavio se i Branko Borković (Mlađi Jastreb) koji je održao potresan govor.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.