fbpx
F.Klen

(FOTO) MORH U JOŠ JEDNOJ HVALEVRIJEDNOJ AKCIJI: Izgradili natkriveni prolaz u KB Dubrava

Autor: Matea Vidić

U cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja epidemije koronavirusa SARS-CoV-2 pripadnici Hrvatske vojske, Zapovjedništva za potporu izgradili su dodatni natkriveni prostor tzv. komunikacijski tunel dužine šest metara između objekata bolnice KBC Dubrava.

“Na izgradnji komunikacijskog tunela bilo je angažirano deset pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu s terenskom vojnom opremom (jedan šleper, kamion 10 t i kombi) i građevinskim materijalom”, govore.

Spajanje objekata Kliničke bolnice Dubrava uz ranije spojene šatorske smještajne jedinice na jedinstven način, omogućit će u zimskim i nepovoljnim meteorološkim uvjetima nesmetano kretanje bolničkog osoblja u pružanju zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od koronavirusa, prebacivanje oboljelih pacijenata te bolje korištenje svih dostupnih zdravstvenih resursa same bolnice, ističu.

“Od početka širenja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, pa i potresa u Zagrebu, Hrvatska vojska daje svoj doprinos. I u ovakvim situacijama, vojska je u stalnoj spremi i u svakom trenutku je spremna pomoći građanima, institucijama i lokalnoj zajednici. Hrvatska vojska kao dio Sustava domovinske sigurnosti daje veliki obol u pravovremenom odgovoru na navedenu krizu i hvala im još jednom na tome”, poručio je ministar obrane Mario Banožić.

Pojavom epidemije Stožer civilne zaštite i Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske donijeli su odluku o formiranju četiri primarno respiracijsko-intenzivističkih centra u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu namijenjenih liječenju COVID-19 bolesnika. Klinička bolnica Dubrava je izabrana za jedan od primarano respiracijsko-intenzivističkih centara zbog stručnosti, opremljenosti i prometne povezanosti. Za potrebe liječenja COVID-19 bolesnika, uz pomoć Hrvatske vojske, napravljene su potrebne značajne infrastrukturne preinake kojima je cilj omogućiti pružanje vrhunske zdravstvene zaštite uz ograničenje prijenosa ove bolesti, navode iz MORH-a.

2Pa su tako tijekom ožujka 2020. godine u dvorišnom prostoru KB Dubrava pripadnici Hrvatske vojske, angažiranjem kapaciteta ekspedicijskog kampa, u vrlo kratkom vremenu, u gotovo manje od 72 sata, izgradili šatorsko naselje od 27 grijanih šatora (kapaciteta 220 kreveta) međusobno povezanih drvenim tunelima (nadstrešnicama) koji će služiti za nesmetanu komunikaciju između šatorskih smještajnih jedinica i građevina KB Dubrava”, zaključuju.

F.Klen
F.Klen
F.Klen
F.Klen

Autor:Matea Vidić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.