MORH

(FOTO) DUŠNI DAN U ZAGREBU: Održana misa zadušnica za poginule i umrle hrvatske branitelje

Autor: Hina

Povodom Dušnog dana, u crkvi Svete Mati Slobode u Zagrebu održana je u petak, 2. studenog 2018. godine misa zadušnica za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Misnom slavlju nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, izaslanik i posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske Mate Granić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Drago Matanović, djelatnici Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, pripadnici OS RH i predstavnici braniteljskih udruga.

Svetu Misu predslavio je vojni ordinarij u miru msgr. Juraj Jezerinac, koji je u svojoj propovijedi govorio o važnosti vjere u uskrsnuće.

„Mnogi branitelji umrli su s vjerom u prekogrobni život. Na nama je da tu vjeru produbljujemo i da je živimo, izgrađujući domovinu kojoj su temelje udarili pokojni hrvatski branitelji i pokojni predsjednik dr. Franjo Tuđman“, poručio je msgr. Jezerinac, dodavši: „Neka duše svih umrlih hrvatskih branitelja nađu mir u Bogu za sve ono dobro što su učinili za domovinu. Oni su žrtvovali svoje živote da sloboda Hrvatske ne bi bila žrtvovana.“

Poslije mise zadušnice, izaslanstva su položila vijenac i zapalila svijeće ispred spomen-obilježja „Pieta Croatica“.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević tom je prigodom istaknuo: „Mi znamo da je ogromna žrtva plaćena za današnji mir i slobodu u Hrvatskoj. Naša je zadaća čuvati te uspomene“.

 „Najmanje što možemo učiniti za branitelje, koji su sve dali za domovinu, jest da ih se na Dušni dan sjećamo“, rekao je izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Mate Granić, a s njime se složio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Željko Reiner, istaknuvši pritom važnost prenošenja uspomene na hrvatske branitelje mlađim generacijama, kako sjećanje na njihovu žrtvu ne bi izblijedjelo.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.