fbpx
screenshoot

FILM O JEANU ZA KOJI NE ZNATE! ‘U njemu se ponosno ističe da je bio HOS-ovac’

Autor: T. Budak

"Ovo neka pogledaju oni koji tvrde da su o Jeanu prvi nešto napravili. U njemu su govorili suborci i nije se tajilo da je Jean pripadnik HOS-a za razliku od ovog dokumentarnog filma koji je sada u kinima", kazao je Damir Markuš.

Film o Jean Michel Nicolieru, francuskom dragovoljcu koji je s ostalim pripadnicima HOS-a branio vukovarsko Sajmište nazvan je “Sve je bio dobar san”, a nakon premijernog prikazivanja u Zagrebu sada igra i po ostalim hrvatskim gradovima.

Iako je odaziv bio iznimno dobar, a film naišao na odobravanje većine, pripadnici HOS-a zamjerili su što se kroz cijeli film izbjeglo naglasiti da je poginuli Francuz bio pripadnik njihove postrojbe.

Shodno tome, javnosti su ukazali na jedan dokumentarni uradak koji je u Hrvatskoj relativno nepoznat, a u Francuskoj je prikazan na dva kanala:

– Ovo neka pogledaju oni koji tvrde da su o Jeanu prvi nešto napravili.  U njemu su govorili suborci i nije se tajilo da je Jean pripadnik HOS-a za razliku od ovog dokumentarnog filma koji je sada u kinima. Svejedno, unatoč svemu, treba ga pogledati… Zbog Jeana – kazao je Damir Markuš, bivši Jeanov suborac koji je podsjetio na film o francuskom heroju koji je snimljen prije nekoliko godina, no do danas, zbog nedostatka financijskih sredstava, nije do kraja preveden na Hrvatski…

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.