Pixabay

EKSKLUZIVNO! ‘Vijećnik SDSS-a je bio snajperist, osobno je ubio tri branitelja i pohvaljen je za hladnokrvnost.’ IMAMO DOKUMENT!

Autor: Dnevno

Sjednica Županijske skupštine Sisačko moslavačke županijske  koja se održava u Slatini Pokupskoj, danas će biti mjesto potresa jer će vijećnik i umirovljeni pukovnik HV-a Ivica Pandža Orkan postaviti vrlo neugodno pitanje.

Obzirom da je sigurnost jedno od pitanja koje će se potegnuti na ovoj sjednici, Orkan će zapitati, zašto nitko nije reagirao na njegove navode da u Topuskom na mjestu vjećnika SDSS-a sjedi ratni zločinac?

Ivica Pandža Orkan je, naime, još prije pet mjeseci nadležnima poslao pisani dokaz kako je Dragutin Čelap (SDSS), vijećnik u Topuskom za vrijeme Domovinskog rata bio u neprijateljskim redovima, no ne kao kuhar, dostavljač ili običan mobilizirani borac. On je bio strijelac – snajperist koji je zbog svog djelovanja 1991. dobio pisanu pohvalu od Komande 3. partizanskog bataljona u Topuskom.

“Sve sam pomno provjerio. Riječ je uistinu o vijećniku jednog hrvatskog grada. Bio sam u njegovom selu, provjerio podatke, ime oca i sa sigurnošću tvrdim kako je riječ o istom Dragutinu Čelapu”, izjavio je Pandža za naš portal.

Evo zbog čega je pohvaljen “hrvatski” vijećnik koji je svojedobno dao intervju za srpske Novosti:
“Čelap (PAJO) Dragutin kao borac uključio se u oružanu borbu 10.07.1991. u samostalni vod Staro Selo kao strijelac snajperista. Pored ličnog naoružanja u borbenim aktivnostima uspješno je koristio drugo naoružanje kao sredstvo za protuoklopnu borbu. Iskazao se kao stabilna i hrabra ličnost pri čemu imponira njegova hladnokrvnost i odlučnost. Posebno se istakao u 1. i 2. napadu na Topusko kada je odlučnom akcijom jedinice u kojoj se on nalazio u Velikoj Vranovini likvidirano oko 30 pripadnika MUP-a i ZNG-i te po oslobađanju Lasinje u izviđačkim aktivnostima likvidirao tri neprijateljska vojnika.”
 

 

 
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.