Screenshot/Ilustracija

EKSKLUZIVNO! DOKUMENT UŽASA: Vijećnik SDSS-a bio je prostrijeljen 1992. prilikom izviđanja za Srbe

Autor: S.V.

Priča o Dragutinu Ćelapu, vijećniku SDSS-a u Topuskom, čovjeku nagrađenom za hladnokrvno ubijanje trojice hrvatskih branitelja te sudjelovanje u ubojstvu 30 pripadnika MUP-a i Zbora narodne garde prilikom napada na Topusko, poput bombe je pukla u javnosti, i to ekskluzivnom objavom na portalu Dnevno.

Činjenica da je ovaj bivši diverzant i pripadnik srpske vojske nakon ubijanja Hrvata za koje je dobio pisanu nagradu, nastavio živjeti na istoj adresi na koju mu je 1991. Komanda 3. partizanskog bataljona uručila pohvalnicu za ubojstva, u cijeloj ovoj priči ipak nije najnevjerojatnija.

Dokument objavljen u knjizi “Krajina kroz dokumente” autora Ivice Pandže – Orkana pokazuje kako je Dragutin Ćelap, koji je svojedobno bio i kandidat za Sabor, bio ranjen prilikom izviđanja.

Ćelapu je, navodi dokument, prilikom izviđanja prostrijeljeno stopalo, a ranjen je iz puške. Sve se odigralo 6. travnja 1992. godine.

Protiv Dragutina Ćelapa, vijećnika SDSS-a u Topuskom, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio u neprijateljskim redovima, udruge hrvatskih branitelja podnijele su kaznenu prijavu za ratni zločin.

 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.