Foto: Screenshot

E, moj Seade: Bošnjak ratovao za četnike, ovi ga poslije svejedno ubili

Autor: Dnevno.hr

Sead Duračak bio je iz Kozarca (BiH), točnije iz zaselka Duračaka, a među Srbima je postao poznat kada se za vrijeme rata u Hrvatskoj odlučio boriti na “njihovoj strani”.

Snimka na kojoj je Sead među Srbima slavljen kao izvrstan snajperist, nastala je u Hrvatskoj u kojoj je ratovao kao pripadnik srpskih dobrovoljačkih formacija pri bivšoj JNA.

Foto: Screenshot

Opisao kako snajperom ubija Hrvate

Na video zapisu Seada pitaju kako je točno snajperom ubio Hrvata u Popovcu:

“Ubio sam ga na putu snajperom”, kaže i obećava da će biti još mrtvih.

Srpski vojnici kojima je okružen dobacuju kako na snajperu ima “zareza” koliko i žrtava, a kroz smijeh dodaju da “Sead sada više ne smije u Kozarac.”

Srbi ga ubili na kućnom pragu

No, ubrzo je počeo rat u BiH, a pred kuću Seada Duračka pojavila se srpska vojska koja je “čistila” njegovo selo i ubila ga na kućnom pragu. Tako je slučaj Seada Duračka u jednom dijelu postao paradigma stradanja prijedorskih Bošnjaka.
KRVAVI SRPANJ U PRIJEDORU: Što je otkrila najveća masovna grobnica nakon Drugog svjetskog rata

Naime, u Prijedoru je bilo dosta Bošnjaka koji su istovremeno ratovali kao pripadnici srpskih dobrovoljačkih jedinica, bili lojalni i izjašnjavali se kao Srbi, ali ipak su ubijeni od srpskih zločinaca prilikom čišćenja Prijedora od nesrpskog stanovništva.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.