E, MOJ SAŠA: Klošar koji je 80 dana jeo u šatoru, bahatio se, pretrpavao ruksak hranom i bacao je, bio prvi u redu među antiprosvjednicima!

Autor: S.Vučković

"Čim sam ga vidjela na antiprosvjedu, odmah sam to objavila na Facebooku. Samo su mi se vratile slike njegovog bahaćenja, a sjetila sam se i kako smo mu punili ruksak iako je ulovljen kako hranu nosi klošarima i alkoholičarima u park", kazala nam je volonterka braniteljske kuhinje

Branitelji iz Savske 66 bili su neugodno iznenađeni čovjekom kojeg su uočili u prvom redu “antiprosvjeda”. Bio je to Saša koji je oko 80 dana spavao u šatoru, jeo, pio i punio svoju naprtnjaču, ali ga svi redom pamte kao izrazito nervoznu, razdražljivu i izrazito neugodnu osobu:

– Stalno je bio nezadovoljan… Ili hranom ili količinom. Uvijek je imao neki prigovor, ali mi smo ga odlučili istrpjeti jer je u našu kuhinju svatko dobro došao – kažu prosvjednici iz Savske za kojeg znaju samo da se zove – Saša.

“On je čak u Savsku donio i svoj mali šator!”

Najbolje ga je poznavala, ali i najčešće s njim ulazila u konflikte jedna od volonterki braniteljske kuhinje koja ga opisuje kao jako tešku osobu:

– Odmah sam uočila da je na čelu kolone antiprosvjednika čovjek koji je konstantno širio nervozu u braniteljskom šatoru. Iako se više od dva mjeseca hranio kod nas, stalno je nešto prigovarao, a i bacao je hranu. Čak je i svoj mali šator donio koji je htio rasklopiti kraj braniteljskog. Kad je uistinu postao nepodnošljiv, zamoljen je da ode, ali je kukao, plakao i molio da nema kuda i da ga ostavimo. Onda se nakon Nove Godine prestao pojavljivati – kazala je volonterka S. Milić koja je većinu prosvjeda provela u kuhinji Savske 66.

– Čim sam ga vidjela na antiprosvjedu, odmah sam to objavila na Facebooku. Samo su mi se vratile slike njegovog bahaćenja, a sjetila sam se i kako smo mu punili ruksak iako je ulovljen kako hranu nosi klošarima i alkoholičarima u park. Nije nam žao, da se razumijemo. Mi smo otvoreni za sve, nahranjeni su mnogi beskućnici, dolaze i žene s djecom. Budemo sretni kad im damo nešto toplo za pojesti, ali konstantno se hraniti kod branitelja, prigovarati i razbacivati hranom, a na kraju prosvjedovati protiv nas… E, to je zaista odvratno – kazala je S.Milić.

“Klošar i plaćenik”




Branitelji među sobom o Saši pričaju kao o “tipičnom klošaru” koji bi “prodao dušu vragu” za vlastitu korist. Antiprosvjednici su, kažu, dobili po 200 kuna za sudjelovanje u paradiranju predvođeni Marijanom Mirt koja je najavila i mogućnost nastavka antibraniteljskih prosvjeda. Koliko će instalirani “plaćenici” dobivati u nastavku, ne zna se. Sigurno je da će Saša i tada zatražiti svoj dio kolača.

Uzimajući u obzir da su uz Marijanu Mirt i Domagoja Margetića kao jednog od organizatora prosvjeda mediji prozvali i pohlepnog Sašu, jasno je o kakvom se profilu ljudi radi…

Podsjetimo, Marijana Mirt radikalna je lijevo orijentirana aktivistica koja Hrvate često “časti” prostačkim postovima i pozivima na linč neistomišljenika. “Popularnost” je stekla svojom fotografijom na kojoj stoji ispred zagrebačke katedrale dok u rukama drži transparente “Jedina Crkva koja osvjetljava je ona koja gori. Pridonesi!” i “Za svoje potrebe i Crkva citira psalme! Apage Satanus!” Uz takve stavove, jasno je da je za Mirjanu najmanji problem bio “nelegalnost” braniteljskog prosvjeda.




Nagađanja o Saši

Iako nitko sa sigurnošću ne može reći tko je i odakle dolazi Saša te koji su mu ciljevi, branitelji među sobom nagađaju da je iz Pakraca, da nije slučajno tih dana boravio među njima, te da je otpočetka bio “ubačen”. Na zivaju ga “krticom”, udbašem”, “kosovcem” i slično:

– Za vrijeme našega dežurstva u Savskoj, stalno se motao oko nas i prisluškivao nas. Otpočetka mi se nije dopao i izgledao mi je nekako čudno. Evo, izgleda da me instikt nije prevario – kazao je jedan od branitelja iz Savske 66.

Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.