Foto: Screenshot

Duško koji radi za hrvatske medije ništa ne zamjera ocu Milanu: Otkrio ga status na fejsu

Autor: Dnevno.hr

Tragom medijske informacije o Dušku Martiću, navodnom sinu ratnog zločinca Milana Martića, kao direktoru tvrtke United Media koja u svom vlasništvu ima N1 televizije i Nove tv, naš medij je na sve tri adrese poslao upite na koje još uvijek odgovora – nema.

Priča o sinu Milana Martića proširila se s Braniteljskog portala na druge medije, pa se tako doznalo da je Duško Martić rukovoditelj sektora zaštite intelektualnih prava u United Media i vodi sve aktivnosti zaštite sadržaja i borbe protiv krađe intelektualnog vlasništva.

Ne ulazeći u aspekte zakonitosti zapošljavanja navodnog sina ratnog zločinca na visoku poziciju u hrvatskom medijskom prostoru i bez želje da se ikome na leđa natovari “grijeh oca”, sasvim je legitimno (a i poželjno) sve sagledati s moralnog stajališta i zapitati se, koliko je moguće biti objektivan, nepristran i u konačnici lojalan radnik ako ste sin oca koji služi jednu od najdužih kazna za ratni zločin?

Foto: SENSE centar za tranzicijsku pravdu

(Ne)pristranost prema ocu osuđenom za teške ratne zločine

Po reakcijama Duška Martića na društvenim mrežama, čini se nemoguće. Najbolja potvrda za to jest njegova reakcija na tekst koji je nakon puštanja generala Ante Gotovine iz Haaga osvanuo na portalu B92. Autor teksta “Gotovini da daju Nobela” je srpski redatelj Emir Kusturica koji tom prilikom nije skrivao bijes i razočaranje zbog puštanja hrvatskog generala iz zatvora:

NEVJEROJATNA ISPOVIJEST MILE MARTIĆA: ‘Nisam ja kriv, nego Srbija koja me izdala. Ja sam živio životom sveca…’

“Lako se može desiti da odu dalje rukovodeći se svojim humanističkim idejama. Jer, ako je u ‘Oluji’ proterano više od 200.000 Srba sa teritorije Hrvatske, i to nije zločin i general je slobodan, onda mora da je u pitanju neko humano delo koje nam čini međunarodna zajednica. General nije u ‘Oluji’ pobio sve što je mrdalo ispred njega, a mogao je?! U tom slučaju, jasno je da ima materijala za Nobelov komitet za mir! Trebalo bi da ga nagrade za ono što je mogao da uradi, a nije”, rezimira Kusturica, pa nastavno vuče paralelu s Milanom Martićem:
“Poslednji pasus” Duška Martića

“U zatvoru leži Milan Martić, srpski policajac koji se u Krajini borio za opstanak Srba u Hrvatskoj. On se opirao ideji etničkog čišćenja ali je, na kraju, optužen za etničko čišćenje! Eh, sada, pošto je Gotovina očistio Hrvatsku od Srba, Martić je optužen za etničko čišćenje Hrvata koji čine devedeset pet posto stanovništva Hrvatske?! Malo je nelogično.”

Upravo ovaj tekst na svom Facebook profilu objavio je Duško Martić s posebnom naznakom pratiteljima da pročitaju “poslednji pasus”, odnosno – onaj koji veliča njegova oca Milana Martića:

Foto: Screenshot/Facebook

Burne reakcije Denisa Latina

Na vijest o navodnom sinu Milana Martića kao direktoru tvrtke koja je u vlasništvu velikih hrvatskih medija N1 i Nova tv, ne prestaju reakcije. Hrvatska stranka prava zatražila je očitovanje nadležnih institucija, a kako doznajemo, sutra će se o ovom slučaju očitati još neke političke stranke.
“S obzirom na to da je riječ o medijima koji imaju značajan utjecaj u javnosti, a samim tim moć utjecaja na javno mnijenje, od izuzetne je važnosti znati upravlja li njima sin srpskog ratnog zločinca Mile Martića”, kaže u dopisu predsjednik HSP-a Nikica Augustinović.

Imun na informacije o Dušku Martiću kao mogućem sinu ratnog zločinca Milana Martića, nije ostao ni hrvatski novinar Denis Latin koji bez imalo dvojbe, iz minute u minutu na svom Facebook profilu niže linkove i objave o ovom slučaju.

 

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.